#Bookblog

Ο George Pelecanos για το prosperus.gr

Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Πελεκάνος γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον το 1957. Είναι καταξιωμένος σεναριογράφος, ανεξάρτητος κινηματογραφικός παραγωγός, βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών επιτυχημένων μυθιστορημάτων μυστηρίου. Ζει στην Ουάσινγκτον, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του δουλειάς βρήκε το χρόνο να μας μιλήσει.

*


Κάθε άνθρωπος έχει μια σκοτεινή πλευρά..

Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι η σκοτεινή μου πλευρά. Κάποτε επισκέφτηκα μία ψυχολόγο, που με ρωτούσε διαρκώς για τη σχέση μου με τους γονείς μου. Της είπα ότι δεν υπάρχει τίποτε προς εξερεύνηση. Έζησα ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Ως νέος είχα φίλους, είχα φίλες, και γενικά πέρασα πολύ ευχάριστα. Αισθάνομαι ότι είμαι ένας πολύ φυσιολογικός τύπος. Οιαδήποτε σκοτεινή πλευρά κατοικεί μέσα μου αποκαλύπτεται στις σελίδες των βιβλίων μου. Είναι πολύ ωραίο να έχω αυτή τη διέξοδο.

Τα βιβλία σας είναι γραμμένα σαν σενάρια ταινίας.
Ελπίζω πως όχι. Εννοώ, ένα μυθιστόρημα θα πρέπει να διαβάζεται ως ένα μυθιστόρημα, όχι σαν σενάριο. Αλλά σκέφτομαι πολύ οπτικά και προσέχω τη λεπτομέρεια.

Γιατί η μουσική είναι τόσο σημαντική στα βιβλία σας;
Η μουσική είναι σημαντική όχι μόνο στη ζωή μου, αλλά και στην εσωτερική ζωή των χαρακτήρων των βιβλίων μου. Αφού συχνά εργάζονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε μουσική, είναι φυσικό να μιλάνε για τα ακούσματά τους. Βοηθάει στο να τους δίνει ταυτότητα.

Γράφετε στις Ευχαριστίες στο τελευταίο σας βιβλίο, Το Δίδυμο, Ζήτω η παραδοσιακή εκδοτική δραστηριότητα, ζήτω τα βιβλία.
Βεβαίως, είμαι άνθρωπος του βιβλίου. Θέλω να το αισθάνομαι στο χέρι μου. Θεωρώ ότι το βιβλίο από μόνο του είναι ένα έργο τέχνης. Και απολαμβάνω ως πολιτιστική τελετουργία  το να περνάω αρκετό χρόνο σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες. Το να κατεβάζεις βιβλία σε διάφορες συσκευές ανάγνωσης είναι μία πρόσκαιρη μανία που θα συρρικνωθεί και θα χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Τι δουλεύετε αυτό τον καιρό;
Μαζί με τον David Simon συνδημιουργήσαμε και συγγράψαμε μία νέα σειρά στο HBO που λέγεται The Deuce, η οποία πρόκειται ν αρχίσει να γυρίζεται στη Νέα Υόρκη. Διαδραματίζεται στην Times Square στα 1970. Αναζητήστε τη το 2017.

*

Στη φώτο ο Τζορτζ Πελεκάνος κάνει το σήμα της αγαπής με τον μεγαλύτερο γιο του, Nick.

Δείτε τα βιβλία του εδώ >>





© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^