#Bookblog

Kύκλος αναγνώσεων της Οδύσσειας από το Εθνικό Θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Η Φένια Παπαδόδημα εγκαινιάζει τον κύκλο αναγνώσεων της «Οδύσσειας»

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει σε σκηνικό αναλόγιο τις 24 ραψωδίες της «Οδύσσειας» του Ομήρου ως μια συνέχεια του απόλυτα επιτυχημένου κύκλου αναγνώσεων της «Ιλιάδας» (θεατρική περίοδο 2010 - 2011), με τη συμμετοχή  24 Ελληνίδων πρωταγωνιστριών.  Αυτή τη φορά, οι πρωταγωνίστριες θα συνεργαστούν με έναν άνδρα παρτενέρ της επιλογής τους, στην εμβληματική μετάφραση του Δ. Ν. Μαρωνίτη.

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας και σκηνοθέτις Φένια Παπαδόδημα θα παρουσιάσει την  Α´ ραψωδία,  στο Εθνικό Θέατρο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα [αίθουσα εκδηλώσεων, Κτήριο Τσίλλερ, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα].

Έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με τον παλμό του δακτυλικού εξαμέτρου αλλά και με τη μουσική προσέγγιση του ομηρικού λόγου, έτσι όπως αντηχεί ακόμη και στα νέα ελληνικά, η Φένια Παπαδόδημα έχει εμβαθύνει στην τέχνη και τις τεχνικές των αρχαίων ραψωδών και αοιδών εξερευνώντας ζωντανά παραδείγματα σε διαφορετικούς αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου.
Διδάσκει τη ζωντανή σχέση της αρχαίας μετρικής και του δακτυλικού εξαμέτρου με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη, σαν εισηγήτρια στο Ίδρυμα Λασκαρίδη τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: Ναυτεμπορική



© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^