#Bookblog

Pino, Θα κοιμηθούμε όταν γεράσουμε, Κριτική

Όλοι -μακριά από τις συνοικίες του αληθινού κόσμου- ψάχνουν για λίγο φως, λίγα λεφτά, λίγη τύχη για να μείνουν πάση θυσία μακριά από το ρεύμα των πνιγμένων, στον κόσμο τον στεγνό των διασωθέντων. Αλλά και όλοι σε αναμονή της μαγικής στιγμής (που η Ρώμη την απαθανατίζει σε κάτι ηλιοβασιλέματα πάνω σε καρτποστάλ και το ξημέρωμα στους άδειους δρόμους του κέντρου και σε πλατείες των αρχών του 1900 κι ανάμεσα στους κήπους των επαύλεων και τις βεράντες απ όπου φαίνονται τα όρια του ουρανού), της  στιγμής που έστω για μια φορά δεν θα νιώσουν μόνοι.

Ο Όσκαρ Μαρτέλο, παραγωγός της Άκμων Φίλμς, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά, φτάνει να κολυμπάει στο χρήμα, να κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα, να περιστοιχίζεται από ωραίες, μοιραίες αλλά και ανεγκέφαλες υπάρξεις. Η καλλονή σύζυγός του τον μισεί θανάσιμα, οι δυο κόρες του είναι νευρωτικές. Στόχος του, να κυριαρχήσει στην Τσινετσιτά. Συνοδοιπόροι του σ αυτή την κούρσα, ο Αντρέα, ο καλύτερός του φίλος, σεναριογράφος, και η Γιακαράντα, ηθοποιός, τόσο όμορφη όσο και απέραντα δυστυχισμένη, προορισμένη να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. H σκοτεινή πλευρά της Ρώμης και το ξεπούλημα των ανθρώπων για λίγο δόξα. Κι όσο για τον ύπνο, είναι μια άγνωστη λέξη για τους ήρωες.

Ο κόσμος του χρήματος και του κινηματογράφου αποκαλύπτεται σ ένα μυθιστόρημα με ζωντανά στιγμιότυπα, άμεσους διαλόγους και ιλιγγιώδη ροή που συνεπαίρνει.



Αγοράστε το βιβλίο εδώ >>>





© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^