#Bookblog

Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη

Ο ονειρικός τόπος όπου έζησε ο Βρετανός συγγραφέας και φιλέλληνας Πάτρικ Λι Φέρμορ με τη γυναίκα του Τζόαν, στην Καρδαμύλη, μετατρέπεται τώρα σε αυτό ακριβώς που ο ίδιος ονειρευόταν και είχε ζητήσει. Το ζευγάρι είχε δωρίσει την Οικία Leigh Fermor στο Μουσείο Μπενάκη, εκφράζοντας την επιθυμία να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του μουσείου, αλλά και να φιλοξενεί ερευνητές και να παραμείνει ανοιχτή για το κοινό.

Σήμερα, χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και η Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και ως κέντρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Πανεπιστήμιο του Princeton είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που φιλοξενήθηκε.

Παράλληλα, η Οικία ανοίγει ξανά στο κοινό, με ξεναγήσεις και οργανωμένες επισκέψεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, στις 11 π.μ. Απαραίτητη η προσυνεννόηση στη διεύθυνση [email protected].

Δείτε τα βιβλία του εδώ





© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^