#Bookblog

Το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τον Ιούνιο 2016

Ενδιαφέροντες τίτλους ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, αστυνομικών μυθιστορημάτων, διεισδυτικών μελετών, νέων βιβλίων τσέπης κ.ά. περιλαμβάνει το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Μεταίχμιο έως τον Ιούνιο 2016.

Συνοπτικά πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Λογοτεχνία
• Το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Πανσέληνου με τίτλο Κρυφή πόρτα (Φεβρουάριος)

Άνω κάτω: ένα χορταστικό κοινωνικό μυθιστόρημα ηθογραφίας, η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Χριστίνας Πουλίδου (Απρίλιος)

• Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη με τίτλο Το πέρασμα (Απρίλιος)

• Ο πρώτος τόμος της συγκλονιστικής τριλογίας της Πασχαλίας Τραυλού Άνθρωπος από στάχτη (Μάιος)

• Το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου με τίτλο Η Ζωή απέναντι (Ιούνιος)

Αστυνομικό
• Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Αντώνη Γκόλτσου με τίτλο Η αφιέρωση (Μάιος)

• Το αστυνομικό μυθιστόρημα του πρωτοεμφανιζόμενου Μιχάλη Καστρινού με τίτλο Πες μου ποιος είναι ο εχθρός (Μάρτιος)

• Το αστυνομικό μυθιστόρημα Έγκλημα χωρίς δολοφόνο του Χρήστου Παπαδημητρίου (Φεβρουάριος)

Μελέτες – Μαρτυρίες – Αφηγήσεις
• Το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη σε συνεργασία με τη Δήμητρα Γιαννακοπούλου και τον Παύλο Χαραμή με τίτλο Bullying: Και όμως νικιέται! Μια νέα στρατηγική για γονείς, παιδαγωγούς, παιδιά και όλους τους άλλους. (Φεβρουάριος)

Ήμουν κι εγώ εκεί είναι ο τίτλος της εξομολογητικής αφήγησης του Πέτρου Τατσόπουλου για την εμπλοκή του στην πολιτική. (Φεβρουάριος)

Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά: Μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια ξαναγραμμένη σε πεζό λόγο για νεαρούς και νέους αναγνώστες (Φεβρουάριος)

• Το κλασικό και πολύ πετυχημένο βιβλίο του σερραίου βραβευμένου και δημοφιλούς συγγραφέα Βασίλη Ι. Τζανακάρη Οι λήσταρχοι, Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν (Μάρτιος)

• Γιώργος Σεβαστίκογλου, Ένας άνθρωπος του θεάτρου: Με πλούσιο υλικό από μαρτυρίες και φωτογραφικά αρχεία η Κωνσταντίνα Ζηροπούλου ανασυνθέτει την πολυσχιδή προσωπικότητα του Γιώργου Σεβαστίκογλου. (Απρίλιος)

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Λογοτεχνία
Η άμυνα του Λούζιν (μετάφραση – επίμετρο: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης) του Vladimir Nabokov, ένα σημαντικό σκακιστικό μυθιστόρημα (Ιανουάριος)

Το παλάτι του φεγγαριού (μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου) του αμερικανού Paul Auster (Φεβρουάριος)

• Το νέο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Julian Barnes Ο αχός της εποχής (μετάφραση: Θωμάς Σκάσσης) (Μάρτιος)

Η αγάπη μιας καλής γυναίκας (μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου), μια επιλογή από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ καναδής συγγραφέα Alice Munro (Μάρτιος)

• Το νέο μυθιστόρημα της πολυβραβευμένης αμερικανίδας Marilynne Robinson με τίτλο Λάιλα (μετάφραση: Κατερίνα Σχινά) (Μάιος)

• Το νέο μυθιστόρημα του κουβανού Pedro Juan Gutierrez με τίτλο Βρόμικη σάρκα (μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη) (Απρίλιος)

• Το υπέροχο μυθιστόρημα της πρωτοεμφανιζόμενης κινεζοαμερικάνας συγγραφέα Celeste Ng με τίτλο Όσα δεν σου είπα ποτέ (μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος), που προκάλεσε τεράστια αίσθηση (Μάιος)

• Το νέο μυθιστόρημα της Kate Mosse, μιας από τις πλέον επιτυχημένες συγγραφείς της Μ. Βρετανίας, με τίτλο Η κόρη του ταριχευτή (μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά) (Μάιος)

Αστυνομικό
• Η τέταρτη περιπέτεια του επιθεωρητή Έτλεντουρ από τον ισλανδό Arnaldur Indridason με τίτλο Παγωμένη νύχτα (μετάφραση: Νίκη Προδρομίδου) (Ιανουάριος)

• Το βιβλίο της σουηδέζας Liza Marklund, της πιο επιτυχημένης σκανδιναβής συγγραφέα αστυνομικού, με τίτλο Κόκκινη Λύκαινα (μετάφραση: Νίκη Προδρομίδου), η τέταρτη περιπέτεια της ηρωίδας της, της δημοσιογράφου Άνικα Μπένγτζον (Ιανουάριος)

• Το τέταρτο βιβλίο της σουηδέζας Asa Larsson με τίτλο Ο κύκλος της οργής (μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη) (Φεβρουάριος)

• Ο Jens Lapidus, που θεωρείται ο σουηδός Ellroy, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Αίθουσα VIP (μετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης), του πρώτου τόμου μιας τριλογίας που γράφεται αυτή την περίοδο. (Απρίλιος)

• Η έκτη περιπέτεια της ομάδας Άλφα με τίτλο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (μετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης) του Arne Dahl (Μάιος)

• Το ψυχολογικό θρίλερ Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό (μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη) της βρετανίδας Kate Hamer, πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα με εξαιρετικές συστάσεις (Μάρτιος)

Ο σάκος του φόνου (μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ) του βρετανού μπεστσελερίστα Tony Parsons είναι το πρώτο μιας αστυνομικής σειράς με σίριαλ κίλερ και έναν υπέροχο νέο ήρωα. (Απρίλιος)

• Το τρίτο βιβλίο του ιρλανδού Stuart Neville Κλεμμένες ψυχές (μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη) με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Τζακ Λένον (Μάιος)

• Το αστυνομικό μυθιστόρημα Σκυλίσια μέρα (μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου) της βραβευμένης με Planeta Alicia Giménez Bartlett, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Πέτρα Ντελικάδο, η σκληρή αστυνόμος της Βαρκελώνης. (Απρίλιος)

• Το εντυπωσιακό ντεμπούτο της αμερικανίδας Rene Denfeld Μαγεμένος τόπος (μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου) (Απρίλιος)


ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ
Η πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων τσέπης εμπλουτίζεται με δέκα νέα βιβλία.

• Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν: 1. Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακρίβου, ένα χυμώδες, χορταστικό μυθιστόρημα που διαβάζεται με ευχαρίστηση, 2. Χορεύουν οι ελέφαντες της Σοφίας Νικολαΐδου, ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει την ελληνική περιπέτεια με φόντο ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα την περίοδο του Εμφυλίου, 3. Η δικαίωση του αίματος του Ian Rankin, ένα καλογραμμένο πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Μάλκολμ Φοξ, 4. Ο ελληνικός λαβύρινθος του Manuel Vazquez Montalban, μια από τις δημοφιλέστερες περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, 5. Το διεθνές μπεστ σέλερ Νέμεσις από τον συγγραφέα-φαινόμενο Jo Nesbo, 6. Το καθηλωτικό μυθιστόρημα Το παιδί από τη Γερμανία της σουηδής Camilla Lackberg, 7. Μίσος και αίμα του Arne Dahl, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού, 8. Ανεπιθύμητο, το συναρπαστικό ντεμπούτο της σουηδέζας Kristina Ohlsson, 9. Χωρίς τη μητέρα μου της Joyce Carol Oates, ένα συγκλονιστικό μάθημα αγάπης, 10. Στην καρδιά της Κούβας του Pedro Juan Gutierrez, όλη η ξέφρενη κουβανέζικη πραγματικότητα διά χειρός του Μπουκόβσκι της Καραϊβικής.
(Μάρτιος)

Στα Pocket: Πρώτη εμφάνιση δύο ακόμα μπεστ σέλερ μεγάλων συγγραφέων (εκδίδονται απευθείας σε μορφή pocket για πρώτη φορά στα ελληνικά):

• Το φαινόμενο που ονομάζεται James Patterson μας συστήνει τον νέο του ήρωα Μάικλ Μπένετ, στην πρώτη περιπέτεια με τίτλο Παιχνίδι στη φωτιά (Παλμύρα Ισμυρίδου) που έχει γράψει μαζί με τον Michael Ledwidge. (Απρίλιος)

• Το αστυνομικό μυθιστόρημα με στοιχεία δυνατού θρίλερ Μου λείπεις (μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ) του Ηarlan Coben, από τους σημαντικότερους μπεστσελερίστες συγγραφείς αστυνομικού παγκοσμίως (Απρίλιος)


ΦΑΝΤΑΣΙΑ
• Το πρώτο μέρος της τριλογίας επικής φαντασίας «Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας» με τίτλο Μισός βασιλιάς (μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης) από τον βρετανό Joe Abercrombie (Μάρτιος)

Ατσαλόκαρδος (μετάφραση: Γιάννης Ιωαννίδης) είναι ο τίτλος του πρώτου μέρους μιας νέας τριλογίας («Οι Τιμωροί») από τον αμερικανό Brandon Sanderson, ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. (Μάρτιος)

• Το stand alone μυθιστόρημα του συγγραφέα-φαινόμενο George R. R. Martin Το καταφύγιο των ανέμων (μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου), που έγραψε μαζί με τη Lisa Tuttle. (Απρίλιος)

• Η συναρπαστική περιπέτεια Πνιγμένες πόλεις (μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου) του πετυχημένου και βραβευμένου αμερικανού συγγραφέα Πάολο Μπατσιγκαλούπι (Φεβρουάριος)


ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (NON FICTION)
• Το χρονικό της θρυλικής απαγωγής του γερμανού διοικητή της Κρήτης, του στρατηγού Κράιπε, γραμμένο από τον δημοσιογράφο Γ. Στάνλεϊ Μος, συμπολεμιστή του Πάτρικ Λη Φέρμορ, με τίτλο Κακό φεγγαραντάμωμα: Το χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε (μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά) (Φεβρουάριος)

• Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο Η απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε (μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά), γραμμένο από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της, τον μεγάλο βρετανό συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ (Φεβρουάριος)

Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας (μετάφραση: Ελένη Αστερίου) είναι ο τίτλος του πιο πρόσφατου διεισδυτικού δοκιμίου του σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ. (Μάρτιος)

Τρεις περιεκτικές, έγκυρες βιογραφίες, εμπλουτισμένες με εικονογραφικό υλικό, θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο.
Άρτουρ Σοπενχάουερ του Peter B. Lewis (μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης)
Έντγκαρ Άλαν Πόε του Kevin J. Hayes (μετάφραση: Κατερίνα Σχινά)
Βλαντίμιρ Λένιν του Lars T. Lih (μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής)

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τίτλο θα βρείτε ΕΔΩ
Δείτε τα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο ΕΔΩ






© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^