#Bookblog

19.11.2015
Μad about books

Κωστής Τσιάχας
Κωστής Τσιάχας

“Εν αρχή δεν ήταν ο Λόγος αλλά η Μουσική. Για την ακρίβεια οι δίσκοι. Το δισκάδικο ήταν το μέρος που έπρεπε να είσαι. Κι εκεί ήμουνα. Εκεί γνώρισα την ευτυχία του συλλέκτη. Εκεί βίωνα τα συναισθήματα της προσμονής, της αναζήτησης, της κατάκτησης, του κυνηγιού. Και μετά, μόνος στο σπίτι, μπροστά από ένα πικ απ και δύο ηχεία την απόλαυση της μουσικής. Ένα όμορφο εξώφυλλο, η μυρωδιά του χαρτονιού, η αίσθηση του φρεσκοτυπωμένου βινυλίου, ο ήχος της βελόνας πάνω στις άδειες αυλακιές ελάχιστα πριν ξεκινήσει το πρώτο κομμάτι. Και μετά . .

Ταξίδι δίχως κίνηση.

Μετά ήρθαν τα βιβλία. Νομίζω ότι ξεκίνησα να τριγυρνώ σε βιβλιοπωλεία, όταν έκλεισε και το τελευταίο δισκάδικο της πόλης μου. Από συνήθεια, μπορεί και από ένστικτο, άρχισα να περιφέρομαι σε διαδρόμους χρωματιστούς από ράχες βιβλίων, να ξεφυλλίζω, να μυρίζω τα χαρτιά, να διαβάζω τίτλους, κριτικές, σκόρπιες σειρές, φευγαλέες λέξεις. Κάπου τότε αγόρασα ένα βιβλίο με ωραίο τίτλο και όμορφο εξώφυλλο. Και εκείνο το βιβλίο ήταν χρυσός. Μπαμ! Αυτό ήταν! Ανακάλυψα ότι μπορούσες να ταξιδέψεις χωρίς να κινείσαι και μ´ ένα βιβλίο. Για την ακρίβεια μού αποκαλύφθηκε ότι η εμπειρία ενός καλού βιβλίου ήταν ισάξια -μπορεί κι ανώτερη- ενός καλού δίσκου.

Και μετά ήρθαν οι κλασικοί. Γιατί έπρεπε να αρχίσω από τα βασικά στον καινούργιο κόσμο των λέξεων. Και μετά . .

Και μετά τα βιβλία έμειναν.”


____________________



____________________

Ο Κωστής Τσιάχας (1973-) είναι Βιομηχανικός Σχεδιαστής. Για την ώρα συνεργάζεται με το γραφείο Angell του Λονδίνου. Παράλληλα σπουδάζει Σκηνοθεσία και Ιστορία του Κινηματογράφου, οπότε... ποτέ δεν ξέρεις.
Τ
α έργα του, Θεοί & Τζαζ και Έλληνες Υπερρεαλιστές του 21οι Αιώνα, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Βιομηχανική Τομάτα. Διαθέσιμα στο prosperus.gr σε και σε μερικά παλιά δισκάδικα.

>>Βιομηχανική Τομάτα



© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^