Μπάγκαβατ Γκίτα

Μπάγκαβατ Γκίτα

Το τραγούδι του Κρίσνα

Παντουβάς Θεόδωρος
Εκδόσεις Καρδαμίτσα | Οκτώβριος 1991 | 382 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 4-10 μέρες
Τιμή Εκδότη : 24,50 €
19,60 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
H Bhagavad Gita είναι ένα από τα πιο σημαντικά πνευματικά δημιουργήματα του ανθρώπου, αλλά και το πιο δημοφιλές έργο της σανσκριτικής λογοτεχνίας.
Την κύρια έμπνευσή της, την αντλεί από τις Upanishads και συνενώνει, σε μια περιεκτική σύνθεση, όλα τα στοιχεία της βεδαντικής φιλοσοφίας και της τεχνικής του Γιόγκα. Βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, φέρνει τον αναγνώστη ως τα ακρότατα όρια που έχει φτάσει η ανθρώπινη σκέψη, ενώ, ταυτόχρονα, διδάσκει και τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στη γνώση της Αλήθειας.
Στο βιβλίο τούτο, ο Θ. Παντουβάς δίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου, σε τρία μέρη:
Στο πρώτο, μια περιληπτική εισαγωγή δίνει στον αναγνώστη όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα του επιτρέψουν ακόμα κι αν δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με την ινδική φιλοσοφία, να παρακολουθήσει χωρίς δυσκολία την ανάπτυξη της διδασκαλίας της Γκίτα.
Στο δεύτερο μέρος, ο συγγραφέας, έπειτα από μακροχρόνια και βαθιά μελέτη του σανσκριτικού κειμένου, δίνει μια πιστή απόδοση του πρωτοτύπου, χωρίς να διστάσει ν αντικρούσει, στην περίπτωση ορισμένων σανσκριτικών λέξεων και τεχνικών φιλοσοφικών όρων, έννοιες υιοθετημένες από τους παλαιότερους μεταφραστές και να δώσει, τεκμηριωμένα, δικές του ερμηνείες.
Το τρίτο μέρος περιέχει αναλυτική σε βάθος ερμηνεία, τόσο του φιλοσοφικού περιεχομένου της Γκίτα, όσο και των οδηγιών που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή της τεχνικής του Γιόγκα. Και εδώ επίσης, ο συγγραφέας δε δίστασε να δώσει δικές του ερμηνείες σε πολλά μέρη της διδασκαλίας της Γκίτα, στηριγμένες πάνω σε μακροχρόνια μελέτη και στοχασμό και προσωπική εμπειρία.
Η αφθονία των ερμηνευτικών σημειώσεων και σχολίων και η πρωτότυπη, σε πολλά μέρη, ερμηνεία του σανσκριτικού κειμένου, κατατάσσουν αυτήν την έκδοση, παγκοσμίως, ανάμεσα στις καλύτερες ερμηνευτικές εκδόσεις της Bhagavad Gita.
Αυθεντικός Τίτλος
Bhagavad Gita
ISBN
9789609609600
Πρώτη Έκδοση
Οκτώβριος 1991
Δέσιμο
Μαλακό
Βάρος(Kg)
0.553
Συντελεστές Βιβλίου
Παντουβάς Θεόδωρος (συγγραφέας)
Παντουβάς Θεόδωρος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Παντουβάς Θεόδωρος
Παντουβάς Θεόδωρος
...
1991
Μπάγκαβατ Γκίτα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^