Καπιταλισμός και σχιζοφρένεια: Ο αντι-Οιδίπους

Καπιταλισμός και σχιζοφρένεια: Ο αντι-Οιδίπους


Deleuze Gilles | Guattari Felix
Κέδρος - Ράππα | Σεπτέμβριος 1981 | 471 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση

 
 
Προσθήκη στο Καλάθι
Επισκόπηση Βιβλίου
Τι είναι το ασυνείδητο; Δεν είναι ένα θέατρο, αλλά ένα εργοστάσιο, ένας τόπος και ένας φορέας παραγωγής. "Επιθυμητικές μηχανές": το ασυνείδητο δεν είναι ούτε εικαστικό, ούτε δομικό, αλλά μηχανογενές. Τι είναι το παραλήρημα; Είναι η ασύνειδη επένδυση ενός κοινωνικο-ιστορικού πεδίου. Παραληρούμε τις ράτσες, τις ηπείρους, τις κουλτούρες. Η "σχιζο-ανάλυση" είναι ταυτόχρονα η ανάλυση των επιθυμητικών μηχανών και των κοινωνικών επενδύσεων που εκτελούν αυτές οι μηχανές. -Τι είναι το οιδιπόδειο; Η ιστορία μιας μακρόχρονης "πλάνης", που μπλοκάρει τις παραγωγικές δυνάμεις του ασυνείδητου, τις κάνει να παίζουν σ ένα θέατρο σκιών όπου χάνεται η επαναστατική δύναμη της επιθυμίας, τις φυλακίζει μέσα στο σύστημα της οικογένειας. Η "οικογενειοκρατία" υπήρξε το όνειρο της ψυχιατρικής· η ψυχανάλυση το κάνει πραγματικότητα και οι νεότερες μορφές της ψυχανάλυσης και της ψυχιατρικής δεν κατορθώνουν να το ξεφορτωθούν. Σωστή παρεκτροπή του ασυνείδητου, που μας εμποδίζει και να κατανοήσουμε και να ελευθερώσουμε τη διαδικασία της σχιζοφρένειας.
Αυθεντικός Τίτλος
Capitalisme et schizophrenie: L anti-Oedipe
ISBN
9789600409062
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 1981
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Deleuze Gilles (συγγραφέας)
Guattari Felix (συγγραφέας)
Χατζηδήμου Καίτη (μεταφραστής)
Ράλλη Ιουλιέττα (μεταφραστής)
Κρητικός Γιάννης (επιμελητής)
Κατηγορία
Deleuze Gilles
Deleuze Gilles
Ο γάλλος φιλόσοφος Gilles Deleuze γεννήθηκε το 1925 στο Παρίσι. Δίδαξε φιλοσοφία σε λύκεια (Amiens, Ορλεάνη, Παρίσι) και στα πανεπιστήμια της Σορβόννης (1957-1960), της Λυών (1964-1969) και της Βενσέν (1969-1987). Κατά το διάστημα 1960-196...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Προβλήματα του Καιρού μας )
Η αγωγή του καταπιεζόμενουΗ απόλαυση του κειμένουΗ τύχη και η αναγκαιότηταΗ επικράτεια των σημείωνΗ αποφασιστική καμπή στη μοριακή βιολογίαΟ ταξικός αγώνας στον αρχαίο ελληνικό κόσμοΟ ντρεσαρισμένος άντραςΙστορία της σεξουαλικότητας (III)
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^