Πλάτων

Πλάτων

Οντολογία, γνωσιοθεωρία, ηθική, πολιτική φιλοσοφία, φιλοσοφία της γλώσσας, αισθητική

Θανασάς Παναγιώτης Κ. | Ζωγραφίδης Γιώργος | Παναγιώτου Σπ. | Κάκουλλου Αννα | Καραβάκου Βασιλική | Δελλής Ι. Γ. | Λύκος Κίμων | Putterman Th. | Βασιλείου Ιάκωβος | Δήμας Παν. | Νεχαμάς Αλέξανδρος | Τερέζης Χρήστος Α.
Εκδόσεις Δ.Ν. Παπαδήμα | Μάιος 2007 | 236 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Τιμή Εκδότη : 14,91 €
11,18 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Οι πενήντα δύο ομόκεντρες συστηματικές μελέτες των δύο τόμων, γραμμένες από ισάριθμους πανεπιστημιακούς καθηγητές και άλλους ερευνητές της αρχαιοελληνικής φιλοσοφικής γραμματείας, εστιάζονται στα βασικά θέματα και κομβικά σημεία της Πλατωνικής σκέψης, αναδεικνύουν σημαντικά προβλήματα δίνουν έμφαση στις καίριες προϋποθέσεις και τους θεμελιώδεις άξονές της και επισημαίνουν τις επιδράσεις της στον σύγχρονο στοχασμό, στις επιστήμες και εν γένει στο πολιτισμικό μας γίγνεσθαι. Είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται και κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα συλλογικό έργο για τον πατέρα της αυθεντικής φιλοσοφικής προβληματικής της οποίας η γονιμοποιός παρουσία στη φιλοσοφία, τις επιστήμες και τον πολιτισμό, είναι διαχρονική και καθοριστικά, άμεσα και έμμεσα, επηρεάζει και θα επηρεάζει τους θεωρητικούς σχεδιασμούς, την πραξιολογία και την ύπαρξη του ανθρώπου. Οι επιστημονικές αυτές μελέτες - καταθέσεις των πενήντα δύο σύγχρονων μελετητών, Ελλήνων και ξένων, έρχονται να επιβεβαιώσουν την απόφανση τον Χουάιχεντ ότι η σύνολη φιλοσοφία του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, δεν είναι, ή δεν θα είναι, τίποτε άλλο παρά «υποσημειώσεις» της πλατωνικής φιλοσοφίας. Οι μελέτες αυτές, που με υπευθυνότητα αναλύουν και αποτιμούν ένα ευρύ φάσμα καίριων θεμάτων του πλατωνικού φιλοσοφικού πανοράρματος, εμφανίζονται σε μια ιστορική συγκυρία όπου συντελείται σε παγκόσμια κλίμακα η επανερμηνεία. επαναξιολόγηση και πολλαπλή αξιοποίηση της πλατωνικής σκέψης στην αναζήτηση λύσεων των τραγικών αδιεξόδων και διλημμάτων του σύγχρονου ανθρώπου. Τα περιεχόμενα, των τόμων Α´, Β´ και Γ´ εμπλουτίζουν τη φιλοσοφική σκέψη, συμβάλλουν στο διεπιστημονικό δούναι - λαβείν, συνιστούν αφετηρίες και διευρύνουν το φάσμα των ερευνητικών προοπτικών, προσφέρουν στον σύγχρονο μελετητή ένα ανανεωμένο πλαίσιο επαναναγνώσεων των διαλόγων του Πλάτωνα και εντέλει αποτελούν ένα σύγχρονο και έγκυρο βοήθημα - εργαλείο.
ISBN
9789602065204
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2007
Α/Α Τόμου
3
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Βάρος(Kg)
0.517
Συντελεστές Βιβλίου
Θανασάς Παναγιώτης Κ. (συγγραφέας)
Ζωγραφίδης Γιώργος (συγγραφέας)
Παναγιώτου Σπ. (συγγραφέας)
Κάκουλλου Αννα (συγγραφέας)
Καραβάκου Βασιλική (συγγραφέας)
Δελλής Ι. Γ. (συγγραφέας)
Λύκος Κίμων (συγγραφέας)
Putterman Th. (συγγραφέας)
Βασιλείου Ιάκωβος (συγγραφέας)
Δήμας Παν. (συγγραφέας)
Νεχαμάς Αλέξανδρος (συγγραφέας)
Τερέζης Χρήστος Α. (συγγραφέας)
Περιστεράκη Κάτια (μεταφραστής)
Μελισσίδης Νικόλαος Σ. (μεταφραστής)
Μαρινοπούλου Α. (επιμελητής)
Αραμπατζής Γ. (επιμελητής)
Κατηγορία
Θανασάς Παναγιώτης Κ.
Θανασάς Παναγιώτης Κ.
Ο Παναγιώτης Θανασάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και είναι Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στα κύρια φιλοσοφικά του ενδιαφέροντα ανήκουν η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, ο γερμανικός ιδεαλισμός, η φιλοσοφία του Χά...
Επιπλέον Τόμοι
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^