Η κοινωνία του ελεύθερου χρόνου


Γεωργούλας Στράτος
Εκδόσεις Πεδίο | Δεκέμβριος 2010 | 560 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 30,18 €
22,63 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στην παρούσα έκδοση ο Στράτος Γεωργούλας ασχολείται κριτικά με τις κοινωνικές πρακτικές που στη γλώσσα μας καθιερώθηκε να ονομάζονται "ελεύθερος χρόνος". Βασιζόμενος στους κύριους εκπροσώπους της κλασικής κοινωνιολογικής σκέψης αλλά και σε σημαντικούς νεότερους θεωρητικούς, βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει γιατί και πώς οι κοινωνίες, ιδίως όσες δικαίως ονομάστηκαν "βιομηχανικές", πέρασαν μετασχηματιζόμενες από την προσέγγιση του φαινομένου "σχόλη", αντιμετωπίζοντάς την πλέον ως "ελεύθερο χρόνο".
Βασιζόμενος σε ευρήματα εμπειρικών ερευνών που ο ίδιος διηύθυνε κατά την τελευταία δεκαετία, ο συγγραφέας συμπληρώνει την προσέγγισή του ερχόμενος στο μέρος των ατόμων, των κοινωνικών υποκειμένων, και των επίκαιρων αναπαραστάσεων οι οποίες επικρατούν σε αυτά τα άτομα αναφορικά με τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου που έχουν πρωτίστως οι νέοι στη χώρα μας. Μέσα από τις έρευνές του διαπιστώνει την αντίφαση που υπάρχει από τους επικαθορισμούς και τις αποκρυσταλλώσεις των κοινωνικών δομήσεων, λειτουργιών και δυσμορφιών πάνω στα κοινωνικά υποκείμενα, από τη μία, και των αντιλήψεων αυτών των υποκειμένων σχετικά με τις ευρείες -όπως πιστεύουν- δυνατότητες επιλογών τις οποίες έχουν για διάθεση του χρόνου τους που δεν είναι δεσμευμένος, ιδίως εργασιακά δεσμευμένος, από την άλλη. Επιχειρεί έτσι μια ολιστική προσέγγιση του φαι­νομένου που όμοιά της δεν νομίζουμε να έχει διενεργηθεί ποτέ στην ελληνική κοινωνιολογική γραμματεία.
ISBN
9789609405577
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2010
Δέσιμο
Μαλακό
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Γεωργούλας Στράτος
Γεωργούλας Στράτος
Ο Στράτος Γεωργούλας είναι επίκουρος καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μονογραφίες και ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Κοινωνιολογία )
  • Κοινωνία της διακινδύνευσης
  • Κοινωνικές όψεις της κρίσης στην Ελλάδα
  • Οι κοινωνικές επιστήμες στον 21ο αιώνα
  • Πραγματισμός και κοινωνιολογία
  • Ο ελαστικοποιημένος άνθρωπος
  • Δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου
  • Όταν η εργασία γίνεται ασθένεια
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.