Το ξύπνημα της νοημοσύνης #3

Το ξύπνημα της νοημοσύνης #3

Ευρώπη

Krishnamurti Jiddu
Κέδρος | Ιούνιος 2007 | 389 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση

 
 
Προσθήκη στο Καλάθι
Επισκόπηση Βιβλίου
Το ξύπνημα της νοημοσύνης, το μεγαλύτερο σε όγκο βιβλίο του Κρισναμούρτι, είναι το σημαντικότερο βιβλίο του από την άποψη της περιεκτικότερης και πληρέστερης παρουσίασης του συνόλου της φιλοσοφίας του. Λόγω του μεγάλου όγκου του, το βιβλίο στα ελληνικά κυκλοφορεί σε τρεις τόμους. Καθώς οι ομιλίες, οι απαντήσεις σε ερωτήσεις, οι συζητήσεις και οι διάλογοι έγιναν στην Αμερική, στις Ινδίες και στην Ευρώπη, ο χωρισμός του βιβλίου σε τρεις τόμους έγινε με βάση αυτό. 

Ο τόμος αυτός, ο τρίτος της σειράς, περιλαμβάνει: επτά συζητήσεις που έγιναν στο Ζάανεν της Ελβετίας και δύο ομιλίες και τρεις συζητήσεις που έγιναν στο Μπροκγουντ Παρκ στην Αγγλία. 

Για εισαγωγή σε αυτό τον τόμο χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος από το βιβλίο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Χένρι Μίλλερ, με τίτλο "The books of my life" (Τα βιβλία της ζωής μου), και συγκεκριμένα το κεφάλαιο για τον Κρισναμούρτι που αρχίζει ως εξής: 
"Υπάρχει ένα όνομα που το έχω συγκρατήσει και το οποίο ξεχωρίζει, καθώς βρίσκεται σε αντίθεση με καθετί αποκρυφιστικό, ύποπτο, θολό, θεωρητικό και υποδουλωτικό: Κρισναμούρτι. Να ένας άνθρωπος της εποχής μας, που μπορείς να πεις ότι είναι Δάσκαλος της Πραγματικότητας. Είναι μοναδικός. Είναι πολύ απλό να τον καταλάβεις κι έτσι μετά μπορείς εύκολα να κατανοήσεις για ποιο λόγο η καθαρότητα και η αμεσότητα των λόγων και των πράξεων του ακολουθήθηκε από αυτό το μπέρδεμα που έπαθαν κάποιοι μαζί του. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να δεχτούν καθετί που μπορείς να το αντιληφθείς εύκολα".


Αυθεντικός Τίτλος
The Awakening of Intelligence: Europe - England
ISBN
9789600434903
Πρώτη Έκδοση
Ιούνιος 2007
Α/Α Σειράς
3
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.558
Συντελεστές Βιβλίου
Krishnamurti Jiddu (συγγραφέας)
Ταπτά Στεφανία (μεταφραστής)
Πιλάβιος Νίκος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Krishnamurti Jiddu
Krishnamurti Jiddu
Ο Τζίντου Κρισναμούρτι κατάγεται από οικογένεια Βραχμάνων. Γεννήθηκε το Μάιο του 1895 στο Μαντάναπαλι, ένα μικρό χωριό κοντά στο Μαντράς. Η μητέρα του πέθανε το 1905 και ο πατέρας του, την επόμενη χρονιά, πήγε μαζί με τους τέσσερις γιους το...
Το Ξύπνημα της Νοημοσύνης
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ανθρωποσοφία )
Ο δρόμος για τα νιάταΑστρολογία για όλουςΤο Λεξικό των ΑγγέλωνΗ ιερή χύτρα: Τα μυστικά των ΔρυίδωνΙόχρους φλόγαΔρόμοι της ευτυχίαςΟικολογική ΑρχιτεκτονικήΤο ξύπνημα της νοημοσύνης #2
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^