Φόβος

Φόβος

Στιγμιότυπα από τον πολιτισμό του 19ου και του 20ού αιώνα

Bourke Joanna
Σαββάλας | Φεβρουάριος 2011 | 688 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 4-10 μέρες
Τιμή Εκδότη : 27,70 €
22,16 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η ατμόσφαιρα του φόβου αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης κουλτούρας. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που τα μέσα ενημέρωσης να μη μας πληροφορούν για γεγονότα που μας γεμίζουν κατήφεια και φόβο. Στο μοναδικό αυτό έργο η βραβευμένη ιστορικός Joanna Burke μάς βοηθά να κατανοήσουμε ιστορικά το τοπίο του φόβου, όπως αυτό διαμορφώθηκε τους δύο τελευταίους αιώνες.
Με διεισδυτικές παρατηρήσεις που συνθέτουν και εδράζονται σε κοινωνιοπολιτιστικές αναλύσεις, στην ψυχολογία, στη φιλοσοφία όσο και στην εκλαϊκευμένη επιστημονική γνώση, η συγγραφέας μάς προσφέρει ένα αριστοτεχνικό έργο το οποίο δικαιολογεί τη θερμή υποδοχή που είχε διεθνώς. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Φόβος βρέθηκε στην τελική λίστα για το βραβείο Mind Book of the Year.
Με γραφή που κινείται ανάμεσα στη λογοτεχνία και την επιστήμη της ιστορίας, η Bourke μάς προσφέρει ένα απολαυστικό κείμενο το οποίο, εκτός των άλλων, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία έναν «επικίνδυνο κόσμο», ο οποίος λογικά δεν πρέπει να μας φοβίζει τόσο.
ISBN
9789604930036
Πρώτη Έκδοση
Φεβρουάριος 2011
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Bourke Joanna (συγγραφέας)
Παπαϊωάννου Τρισεύγενη (μεταφραστής)
Κατηγορία
Bourke Joanna
Bourke Joanna
Η Joanna Bourke είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Birbeck College στο Λονδίνο. Έχει διδάξει σε πολλά αγγλόφωνα πανεπιστήμια, από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο τρόπος γραφής της σε συνδυασμό με την τεκμηρίωση των θεμάτων...
2011
Φόβος
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Κοινωνικές Επιστήμες )
Μαρξισμός μετά τον ΜαρξΠΑΣΟΚ, η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματοςΔημοκρατία, Σύνταγμα, Ευρώπη στην εποχή της κρίσηςΡωγμές στον καπιταλισμόΤο κράτοςΗ φυσική ιστορία της θρησκείαςΗ δημοκρατία μεταξύ ουτοπίας και πραγματικότηταςΚοινωνικά κινήματα 1768-2004
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^