Η ιστορία του κόσμου σε 6 πιάτα

Η ιστορία του κόσμου σε 6 πιάτα


Standage Tom
Κέδρος | Δεκέμβριος 2011 | 335 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 19,90 €
13,93 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η τροφή είναι ο καταλύτης των κοινωνικών αλλαγών, της πολιτικής οργάνωσης, της βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και των στρατιωτικών συγκρούσεων. Στην "Ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα", ο Tom Standage, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "Η ιστορία του κόσμου σε έξι ποτήρια", διερευνά τους τρόπους με τους οποίους τα κυρίαρχα συστατικά της καθημερινής τροφής, όπως για παράδειγμα τα σιτηρά, τα μπαχαρικά και η πατάτα, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Αντλώντας τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες του από ένα πλήθος γνωστικών πεδίων - από τη γενετική και την ανθρωπολογία μέχρι την αρχαιολογία και τα οικονομικά - ο Standage γράφει μια αντισυμβατική, όσο και χορταστική ιστορία της ανθρωπότητας.

***

"Ένα εκπληκτικό, καλογραμμένο χρονικό για ένα ανεξερεύνητο πεδίο της Ιστορίας".
Financial Times

"Ένα έξυπνο βιβλίο. Αποκαλύπτει τις αόρατες δυνάμεις -πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές- που δρουν στα παρασκήνια όταν καθόμαστε να φάμε".
Sunday Times

"Η άκρως αποκαλυπτική Ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα φέρνει στο φως τις συνεχείς και συχνά ριζικές επιδράσεις της τροφής στην ανθρώπινη ιστορία [...] Ο Standage περιγράφει πώς η τροφή αναδιαμόρφωσε την κοινωνία, πυροδότησε πολέμους και συνέβαλε στην πληθυσμιακή έκρηξη".
Τhe Independent

Αυθεντικός Τίτλος
An Edible History of Humanity
ISBN
9789600442519
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2011
Δέσιμο
Σκληρό
Βάρος(Kg)
0.558
Συντελεστές Βιβλίου
Standage Tom (συγγραφέας)
Κοκολιού Ρούλα (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Standage Tom
Standage Tom
Ο Τom Standage είναι υπεύθυνος για τη στήλη Νέων Τεχνολογιών στο περιοδικό Economist. Αρθρογραφεί για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, όπως το Wired, την Guardian και την Daily Telegraph....
2011
Η ιστορία του κόσμου σε 6 πιάτα
2006
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ελληνικές και Ξένες Μελέτες )
Θεατρικό αναλόγιοΤι θέλει μια γυναίκα;Σέρλοκ ΧολμςΗ φύση της ευτυχίαςΖωή σε άλλους κόσμους - Η διαμάχη του 20ού αιώνα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωήςΤο πρόσωπο της μάχηςΡούμεληΣυναντήσεις με τον Λακάν
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^