Το θάρρος της υπάρξεως

Το θάρρος της υπάρξεως

Απαντα Χρήστου Μαλεβίτση #21

Tillich Paul
Εκδόσεις Αρμός | Φεβρουάριος 2012 | 344 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 24,50 €
18,13 €   (-26%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο Πάουλ Τίλλιχ (1886-1965) κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους διανοητές του εικοστού αιώνα. Φιλόσοφος και θεολόγος, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα θεωρητικά και πρακτικά προβλήματα της εποχής μας συνενώνοντας την παράδοση της δυτικής σκέψης: αρχαίας ελληνικής, χριστιανικής και δυτικοευρωπαϊκής.

Το θάρρος της υπάρξεως είναι η αντίσταση στην αγωνία της μοίρας του σύγχρονου ανθρώπου, η αντίδραση στην αγωνία του θανάτου, στην αγωνία ελλείψεως νοήματος, στην αγωνία της ενοχής. Θάρρος έχει όποιος "βλέπει την άβυσσο με μάτια αετού, όποιος με νύχια αετού πιάνει την άβυσσο", όποιος υψώνεται πέρα από τις περιστάσεις και υπερβαίνει το μηδέν με τη μετοχή του στη θεϊκή ουσία.

Σε παράρτημα του παρόντος τόμου περιέχονται επίσης η εργασία του συγγραφέα "Βιβλική θρησκεία και η ζήτηση της έσχατης πραγματικότητας", καθώς και τα δύο δοκίμιά του "Φιλοσοφία και Θεολογία" και "Η ηθική σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο"
ISBN
9789605276881
Πρώτη Έκδοση
Φεβρουάριος 2012
Α/Α Σειράς
21
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Tillich Paul (συγγραφέας)
Μαλεβίτσης Χρήστος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Tillich Paul
Tillich Paul
...
2023
2012
Το θάρρος της υπάρξεως
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Απαντα Χρήστου Μαλεβίτση )
Ιστορία της Φιλοσοφίας (ΙΙ)Ιστορία της Φιλοσοφίας (Ι)Η ζωή και το πνεύμαΙστορία της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας 20ος αιώναςΕισαγωγή στις Φιλοσοφίες του ΥπαρξισμούΗ εξέγερση των μαζώνΔοκίμια ΙδεώνΔοκίμιο Εσχατολογικής Μεταφυσικής
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^