Η Αραβική Γραμματική για τους Έλληνες

Η Αραβική Γραμματική για τους Έλληνες


Κουργιώτης Πάνος
Εκδόσεις Ζήτρος | Μάρτιος 2012 | 364 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 31,95 €
22,37 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου "Η αραβική γλώσσα για τους Έλληνες", οι εκδόσεις Ζήτρος συνεχίζουν να στηρίζουν μια επιστημονική προσπάθεια για την εξοικείωση μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού αναγνωστικού κοινού με την αραβική γλώσσα.
Η παρούσα αραβική γραμματική έρχεται ως ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση αυτή, χάρη στο ενδιαφέρον των Ελλήνων σπουδαστών και φίλων της αραβικής γλώσσας και της επιθυμίας τους να κυκλοφορήσει ένα εγχειρίδιο, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η συγγραφή ενός έργου, που φιλοδοξεί να διευκολύνει όχι μόνο τους Έλληνες που μαθαίνουν αραβικά, αλλά και τα παιδιά των Αράβων που ζουν στην χώρα μας, μετέχουν της ελληνικής παιδείας και αναζητούν τη συνεχιζόμενη επαφή με τη γλώσσα των προγόνων τους. Η συγκυρία της συγγραφής της "Αραβικής γραμματικής για τους Έλληνες" είναι σπουδαία: οι εξελίξεις στην Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή μετά την "Αραβική Ανοιξη", όπως επίσης και η αναζήτηση εργασίας στα πιο πλούσια αραβικά κράτη επιβάλουν νέα δεδομένα στη σχέση μας με τον αραβικό κόσμο, ο οποίος βλέπει την Ελλάδα ως δίαυλο επικοινωνίας του με τη Δύση. Η ανάγκη για μια ακόμα μεγαλύτερη επαφή προϋποθέτει την ύπαρξη βιβλίων εκμάθησης της αραβικής, έτσι ώστε να είναι δυνατή η έκφραση τόσο σε γραπτό, όσο και σε προφορικό επίπεδο. Η έκφραση βέβαια με τη σειρά της οφείλει να είναι οργανωμένη και να στηρίζεται σε "βάσεις". Η γραμματική λοιπόν καλείται να γίνει το "σώμα" εκείνο απ όπου θα εκφραστεί η "ψυχή" της πανέμορφης και πλούσιας αυτής γλώσσας.
ISBN
9789604631223
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2012
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Κουργιώτης Πάνος (συγγραφέας)
Κατηγορίες
Γλώσσα
Κατηγορία
Κουργιώτης Πάνος
Κουργιώτης Πάνος
Ο Πάνος Κουργιώτης είναι καθηγητής Αραβικής Γλώσσας και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ....
2020
2012
Η Αραβική Γραμματική για τους Έλληνες
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^