Μεταβαλλόμενη Αρχιτεκτονική

Κίνηση, προσαρμογή, ευελιξία

Ουγγρίνης Κωνσταντίνος - Αλκέτας
Ίων | Ιούλιος 2012 | 496 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 5-7 μέρες
Τιμή Εκδότη : 53,25 €
42,60 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το βιβλίο αυτό εξετάζει σε βάθος τη σύγχρονη υιοθέτηση της μεταβλητότητας στον κατασκευασμένο χώρο, η οποία ιστορικά έρχεται σαν τρίτο κύμα, και παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών κατασκευής στην αρχιτεκτονική που μπορούν να ην εφαρμόσουν.
Εγείρονται λοιπόν, τα εξής σημαντικά θέματα στα οποία γίνεται προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις: Υπάρχει ουσιαστικός, πρακτικός στόχος στην εφαρμογή της μεταβλητότητας στην αρχιτεκτονική; Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Σε ποιο βαθμό; Με ποια οφέλη; Με ποιο κόστος; Σε ποιο σημείο το ισοζύγιο επίλυσης προβλημάτων και κόστους κάνει το όλο εγχείρημα προσιτό; Το βιβλίο στοχεύει να καλύψει όσο καλύτερα μπορεί αυτή την περιοχή προσεγγίζοντας το θέμα από την πλευρά της υιοθέτησης κινητικών συστημάτων σε κατασκευές έτσι ώστε αυτές να "αντιδρούν" και να "συμμετέχουν" στα γεγονότα που φιλοξενούν. Η σύνθεση των κατασκευών αυτών κατευθύνεται κυρίως από τη λειτουργικότητα και εξαρτάται από τις δυνατότητες μεταβολής τόσο στοιχείων του κελύφους όσο και των εσωτερικών διαχωριστικών. Η παρουσίαση αυτών των συστατικών στοιχείων ξεκινά από την περιγραφή εκείνων που συνθέτουν μια πραγματικά δυναμική κατασκευή και στη συνέχεια εξετάζει το βαθμό της δυνατότητας ενσωμάτωσής τους στην αρχιτεκτονική.
Παρουσιάζονται και αξιολογούνται επιλεγμένα παραδείγματα, ταξινομημένα ανάλογα με το είδος της φαινομενολογικής μεταβολής που παρουσιάζουν και προτείνεται ένα γενικό πλαίσιο εργασίας μέσα από το οποίο είναι δυνατό να επιλεχθούν τα απαραίτητα συστήματα για το σχεδιασμό και την κατασκευή μεταβαλλόμενων χώρων.
ISBN
9789605080419
Πρώτη Έκδοση
Ιούλιος 2012
Δέσιμο
Μαλακό
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Ουγγρίνης Κωνσταντίνος - Αλκέτας
 
...
2012
Μεταβαλλόμενη Αρχιτεκτονική
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχιτεκτονική )
  • Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.