Ψυχολογικά Μελετήματα Παιδιών και Εφήβων


Πολεμικός Νικήτας Ε.
Ίων | Οκτώβριος 2012 | 344 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Τιμή Εκδότη : 24,43 €
19,55 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια συλλογή επιλεγμένων εργασιών οι οποίες δημοσιεύτηκαν, κατά καιρούς, είτε ως ερευνητικά άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, είτε ως μονογραφίες, ή ως κεφάλαια σε ελληνόγλωσσους και ξενόγλωσσους συλλογικούς τόμους. Η επιλογή των εργασιών έγινε με βάση αφενός την θεματολογία και αφετέρου το πρακτικό/ χρηστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν. Όσον αφορά τη θεματολογία, επικεντρωθήκαμε σε μελέτες που αναφέρονται στην αναπτυξιακή ψυχολογία και στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία. Για τη χρηστικότητα ελήφθησαν υπόψη άρθρα που αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες και εφαρμόσιμες για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, και σε ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ειδικούς επιστήμονες. Οι ψυχολογικές γνώσεις που προσφέρουν τα προγράμματα σπουδών των παιδαγωγικών σχολών, όταν συνδυάζουν την θεωρητική κατάρτιση και τις βασικές αρχές της ψυχολογίας με την πρακτική εφαρμογή, η οποία βασίζεται στα πορίσματα των ερευνών και της κλινικής εμπειρίας , αλληλοσυμπληρώνονται και αποκτούν βαθύτερο νόημα κα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους/ τις φοιτητές/ τριες.
Η συλλογή των άρθρων σε ένα τόμο αποσκοπεί να διευκολύνει την πρόσβαση, κυρίως των φοιτητών /τριών και άλλων δυνητικών αναγνωστών τους οποίους ενδιαφέρει η σχετική θεματολογία.
ISBN
9789605080440
Πρώτη Έκδοση
Οκτώβριος 2012
Δέσιμο
Μαλακό
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Πολεμικός Νικήτας Ε.
 
Ο Νικήτας Πολεμικός αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου (1968). Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Β. Κολοράντο (πτυχίο Bachelor, 1972 και μεταπτυχιακό δίπλωμα Master, 1973), και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ...
2012
Ψυχολογικά Μελετήματα Παιδιών και Εφήβων
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ψυχολογία )
  • Εισαγωγή στην ψυχολογία των χρωμάτων. Χρωματοψυχολογία
  • Η είσοδος στην ανάλυση και το πέρασμα: Από τον Freud στον Lacan
  • Το Επαγγελματικό Άγχος των Διευθυντικών Στελεχών
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.