Εγκώμιο της απραξίας

Εγκώμιο της απραξίας

Η αποτελεσματικότητα στην κινεζική σκέψη

Julien Francois
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης | Νοέμβριος 2012 | 118 σελ.
Πολύ καλό



Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 8,00 €
5,76 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο ευρωπαίος άνθρωπος της πράξης λέει: για να είμαι αποτελεσματικός, πρέπει να θέσω έναν ξεκάθαρο στόχο και να αναζητήσω τα μέσα που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίησή του με τον πιο άμεσο τρόπο.
Στην κινεζική σκέψη -όπως την παρουσιάζει εδώ ο Φρανσουά Ζυλλιέν, ένας από τους διαπρεπέστερους σινολόγους της εποχής μας- η αποτελεσματικότητα νοείται διαφορετικά. Ο κινέζος στρατηγός δεν θέτει στόχους ούτε καταστρώνει σχέδια. Αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να ανιχνεύσει και να εκμεταλλευτεί την εσωτερική δυναμική της κατάστασης· να συντονιστεί με τη φυσική πορεία των πραγμάτων, ώστε να κάνει τις συνθήκες να δουλέψουν για λογαριασμό του.
 Σύμφωνα με την κινεζική αντίληψη, τότε δρα κανείς με αληθινή αποτελεσματικότητα, όταν απλώς υποβοηθά αυτό που θα συμβεί ούτως ή άλλως. Όταν το αποτέλεσμα της δράσης του προκύπτει αβίαστα, ανεπαίσθητα, σαν από μόνο του.
Γιατί το μέγιστο κατόρθωμα είναι να ενεργήσεις έτσι ώστε να φαίνεται πως ο καθένας θα μπορούσε να καταφέρει αυτό που εσύ πέτυχες. Χωρίς αντίσταση, χωρίς κίνδυνο, χωρίς κόπο.
ISBN
9789605243920
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2012
Δέσιμο
Μαλακό
Βάρος(Kg)
0.179
Συντελεστές Βιβλίου
Julien Francois (συγγραφέας)
Σαμαρτζής Θάνος (μεταφραστής)
Παπασυριόπουλος Αργύρης (επιμελητής)
Κουμπιάς Νίκος (επιμελητής)
Σαμαρτζής Θάνος (υπεύθυνος σειράς)
Κουμπιάς Νίκος (υπεύθυνος σειράς)
Κατηγορία
Julien Francois
Julien Francois
Ο Φρανσουά Ζυλιέν γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε φιλοσοφία και σινολογία στο Παρίσι, τη Σαγκάη και το Πεκίνο. Χρημάτισε πρόεδρος του Διεθνούς Κολεγίου Φιλοσοφίας (1995-1998) και σήμερα είναι καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος "Γλώσσες και π...
2012
Εγκώμιο της απραξίας
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Προοπτικές )
ΤρομοκρατίαΗ εποχή της φιλοδοξίαςΗ εξωτερική πολιτική τον 21ο αιώναΟι ΠέρσεςΑπό την εργασία στην ανεργία και πάλι πίσωΗ αντιδραστική ρητορικήΣκέψου σαν φιλόσοφοςΑν θέλεις την ισότητα, γιατί είσαι τόσο πλούσιος;
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^