Ψυχανάλυση και Κινηματογράφος

Ψυχανάλυση και Κινηματογράφος

Το παιχνίδι των σκιών

Lebeau Vicky
Εκδόσεις Πατάκη | Απρίλιος 2013 | 278 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 15,50 €
10,85 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια επισκόπηση του ιστορικού και θεωρητικού διαλόγου μεταξύ κινηματογράφου και ψυχανάλυσης.
Η Vicky Lebeau εξετάζει τη μακρά και άνιση ιστορία των εξελίξεων στη σύγχρονη τέχνη, στην επιστήμη και στην τεχνολογία, που είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή η ψυχανάλυση με τον κινηματογράφο στα τέλη του 19ου αιώνα.
Η συγγραφέας μελετά όλες τις μετέπειτα συναντήσεις τους και τη γοητεία που ασκούν ως συγκλίνοντες, αλλά διακριτοί, τρόποι προσέγγισης του ονείρου και της επιθυμίας, της εικόνας και της ψευδαίσθησης, του σοκ και της σεξουαλικότητας, ϊεκινώντας από την επαφή του Freud με το θέαμα της υστερίας, η μελέτη αυτή προσφέρει μια λεπτομερή ανάγνωση των κειμένων και των εννοιών που καθόρισαν το πεδίο της ψυχαναλυτικής θεωρίας του κινηματογράφου.

"Μια εύληπτη και ακριβής εξερεύνηση της υποδοχήςτων φροϋδικών θεωριών, καθώς και της σχέσης της ψυχανάλυσης με τις εξελίξεις που λάμβαναν χώρα την ίδια εποχή στα πεδία του κινηματογράφου και του μοντερνισμού. Μια από τις καλύτερες εισαγωγές στην ψυχαναλυτική θεωρία του κινηματογράφου".
Elizabeth Cowie, University of Kent
Αυθεντικός Τίτλος
Psychonalysis and Cinema: The Play of Shadows
ISBN
9789601639864
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2013
Δέσιμο
Μαλακό
Βάρος(Kg)
0.333
Συντελεστές Βιβλίου
Lebeau Vicky (συγγραφέας)
Πυρπάσου Ειρήνη (μεταφραστής)
Βαλντέν Ρέα (επιμελητής)
Στεφανή Εύα (υπεύθυνος σειράς)
Κατηγορία
Lebeau Vicky
Lebeau Vicky
H Vicky Lebeau διδάσκει αγγλική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, όπου διευθύνει και τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους με θέματα ψυχανάλυσης και...
2013
Ψυχανάλυση και Κινηματογράφος
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Βιβλία για την Τέχνη: Κινηματογράφος )
Το σενάριο: Ουσία, δομή, ύφος και βασικές αρχέςΟι βασικές έννοιες του κινηματογράφουΝτοκιμαντέρΙστορία του ΚινηματογράφουΚυνηγώντας το μεγάλο ψάριΚινηματογράφος και φεμινισμόςΚινηματογράφος και σκηνοθεσίαMaster Class
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^