Παράπλευρες καθημερινές απώλειες

Παράπλευρες καθημερινές απώλειες

Μικρά κείμενα: Αθήνα, Στοκχόλμη, Ακράτα 1995-2012

Κοροβέσης Περικλής
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων | Ιούλιος 2022 | 72 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 4-10 μέρες
Τιμή Εκδότη : 4,99 €
3,50 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Σε εποχές ζόφου και φόβου, σαν και αυτήν που ζούμε τώρα στην Ελλάδα, έχουμε δύο τρόπους αντίδρασης: ο πρώτος είναι να αφήσουμε το σκοτάδι να μπει στην ψυχή μας και να τη μαυρίσει· ο άλλος είναι να αξιοποιήσουμε το φως που έχουν συσσωρεύσει τα φωτοβολταϊκά της καρδιάς μας.

Το φως είναι ζωοδότρα δύναμη. Ένα μικρό λυχναράκι νικάει και το πιο αδιαπέραστο σκοτάδι. Ξαναφτιάχνουμε τη ζωή μας στο φως και την οργανώνουμε όσο πιο απλά γίνεται σε έναν κόσμο που είναι περίπλοκος και χωρίς νόημα.

Τα μικρά αυτά κειμενάκια που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό τον τόμο είναι μια προσπάθεια να συγκροτηθεί ένας τέτοιος μικρόκοσμος όταν με τύλιγε και με απειλούσε το σκοτάδι. Δεν είχα πρόθεση να τα δημοσιεύσω. Τα θεωρούσα πολύ προσωπικά. Και από μια σύμπτωση κατάλαβα πως δεν υπάρχει προσωπικός λόγος. Αφού είμαστε όντα με λόγο, είμαστε μέσα στην κοινωνία. Και η κοινότητα είναι αυτή που σου δίνει ένα λόγο για να ανακαλύψεις την προσωπικότητά σου, μοναδική και ανεπανάληπτη, όπως ακριβώς είναι τα δακτυλικά σου αποτυπώματα. Συνομιλητές υπάρχουν. Αρκεί να μπορείς να μιλήσεις. Και έτσι βγήκε αυτό το βιβλίο.

// Π. Κ., Απρίλιος 2013


ISBN
9789609797153
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2013
Τελευταία Έκδοση
Ιούλιος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Γλώσσες
Κατηγορία
Ετικέτες
Κοροβέσης Περικλής
Κοροβέσης Περικλής
Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Roland Barthes και παρακολούθησε μαθήματα με τον P. Vidal Naquet στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημο...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Λογοτεχνία από την Ελλάδα )
Χωρίς αποτύπωμαΠες μου που θα παςΤο μαύρο χιόνιΑγία Πετρούπολη - Κάτω Πατήσια
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Ουέικφηλντ
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^