Τίμαιος

Τίμαιος

Οι Πλατωνικοί Διάλογοι

Πλάτων
Βιβλιοπωλείον της Εστίας | Ιούλιος 2013 | 568 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,00 €
15,12 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
"Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το κυρίαρχο είδος της ψυχής, αυτό που δώρισε ο θεός στον καθένα μας, είναι ένας δαίμων. Είναι αυτό που, όπως είπαμε, κατοικεί στην κορυφή του σώματος και μας ανυψώνει από τη Γη προς τον συγγενικό μας ουρανό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε φυτά όχι της Γης αλλά του ουρανού".
Πλάτων, "Τίμαιος" 90a

"Η επίδραση που άσκησε ο Τίμαιος από τον Αριστοτέλη ως σήμερα είναι από μόνη της ένα δαιδαλώδες κεφάλαιο της ιστορίας της φιλοσοφίας. Κανένας άλλος πλατωνικός διάλογος, αλλά ίσως και κανένα άλλο φιλοσοφικό κείμενο, δεν διαβάστηκε ή σχολιάστηκε όσο ο Τίμαιος.
Ως τον 17ο αιώνα ο Τίμαιος ήταν στην ουσία όλος πλατωνισμός: ήταν το καταφύγιο του μυστικιστή και του μαθηματικού, το μανιφέστο της τελεολογικής οπτικής του σύμπαντος, ο ισχυρότερος κρίκος που συνέδεε τον χριστιανισμό με την ελληνική σκέψη."
Βασίλης Κάλφας

ISBN
9789600515770
Πρώτη Έκδοση
Ιούλιος 2013
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Πλάτων (συγγραφέας)
Κάλφας Βασίλης (μεταφραστής)
Κάλφας Βασίλης (επιμελητής)
Κατηγορία
Πλάτων
Πλάτων
Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας (427-347 π.Χ.). Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς ευγενείς. Ο πατέρας του Αρίστωνας έλεγε ότι καταγόταν από τη γενιά του Κόδρου και η μητέρα του Περικτιόνη από το Σόλωνα. Είχε δύο αδερφούς, τον Αδείμαντο και τ...
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Οι Πλατωνικοί Διάλογοι )
ΜένωνΦαίδων
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φιλοσοφία )
Σοπενάουερ παρόντοςΑισθητικότητα και νουςΗ δυνατότητα της ελευθερίαςΤο παιχνίδι του κόσμουΗ λογική του ΚεφαλαίουΜένωνΦαίδωνΤο πνεύμα του Χριστιανισμού και το Πεπρωμένο του
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Η ΕλευθερίαΊσις και  ΌσιριςΈργα και ημέρες - Θεογονία - Η ασπίδα του Ηρακλή
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^