Μύθοι της ευτυχίας

Μύθοι της ευτυχίας


Lyubomirsky Sonja
Αλκυών | Σεπτέμβριος 2014 | 360 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,90 €
15,33 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στους Μύθους της Ευτυχίας, 
η Σόνια Λιουμπομίρσκι ασχολείται με τα κυριότερα σημεία της ενήλικης ζωής, εξετάζοντας τόσο τα επιτεύγματα (γάμος, παιδιά, επαγγελματική ικανοποίηση, πλούτη), όσο και τις αποτυχίες (διαζύγιο, οικονομική καταστροφή, αρρώστια) για να αποκαλύψει ότι οι λανθασμένες αντιλήψεις μας γι¢ αυτά τα γεγονότα αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για τη μακροπρόθεσμη ευτυχία μας.
 
Η Λιουμπομίρσκι υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι πιστεύουμε μια σειρά από μύθους, νομίζοντας πως θα είμαστε για πάντα ευτυχισμένοι φτάνει να πετύχουμε τους στόχους που επιβάλλει η κουλτούρα μας. Αυτή η περιορισμένη αντίληψη της ευτυχίας δεν μας αφήνει να αντιληφθούμε τα θετικά που συνοδεύουν κάθε αρνητικό γεγονός της ζωής και να αναγνωρίσουμε την ανάπτυξη που μας προσφέρει. 
 
Επειδή περιμένουμε το καλύτερο (ή το χειρότερο) από τα κρίσιμα σημεία καμπής της ζωής μας, κάνουμε το λάθος να δίνουμε μεγάλο βάρος στις αρχικές συναισθηματικές αντιδράσεις μας. Αυτό το βιβλίο θα επιτρέψει στους αναγνώστες να κοιτάξουν πέρα από την πρώτη τους ενστικτώδη αντίδραση, αποδεικνύοντας με επιστημονικές έρευνες ότι συχνά εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η νοοτροπία μας και οι συγκεκριμένες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Ένα κύριο στοιχείο αυτών των ερευνών είναι η έννοια της ηδονικής προσαρμογής, δηλαδή, το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι πολύ πιο ευπροσάρμοστος απ¢ όσο νομίζουμε. Ακόμη και μετά από μια μεγάλη αλλαγή της ζωής μας –καλή ή κακή– συνήθως επιστρέφουμε στο αρχικό μας επίπεδο ευτυχίας, ξεχνώντας αυτό που μας προκάλεσε τόση χαρά ή τόσο πόνο. 
Οι Μύθοι της Ευτυχίας δίνουν την οπτική που χρειαζόμαστε για να κάνουμε πιο συνετές επιλογές, εξηγώντας πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε αυτή την προσαρμογή μετά από μια θετική αλλαγή και πώς να ξαναβρούμε τον δρόμο μας μετά από μια δυσκολία.
 
Η Σόνια Λιουμπομίρσκι είναι καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ρίβερσαϊντ. Οι έρευνές της για την ανθρώπινη ευτυχία έχουν τιμηθεί από το ιδρύμα Science of Generosity, από το ιδρύμα John Templeton με το βραβείο Θετικής Ψυχολογίας Templeton, και μια επιχορήγηση του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας. Το βιβλίο της The How of Happiness (2008) έχει μεταφραστεί σε δεκαεννιά γλώσσες και ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ σε δεκαέξι γλώσσες.

____________________________________________________________________________
ISBN
9786185033217
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2014
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Lyubomirsky Sonja (συγγραφέας)
Μπαρουξής Γιώργος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Lyubomirsky Sonja
Lyubomirsky Sonja
...
2014
Μύθοι της ευτυχίας
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αυτοβελτίωση )
Μπορώ να θεραπεύσω τη ραγισμένη σας καρδιά
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^