Ο αγωγός Burgas - Αλεξανδρούπολη στη διεθνή πολιτική

Ο αγωγός Burgas - Αλεξανδρούπολη στη διεθνή πολιτική

Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής πολιτικής της περιόδου 2006-2009

Μπαλάφας Βασίλειος
Ινφογνώμων Εκδόσεις | Ιανουάριος 2015 | σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Τιμή Εκδότη : 16,00 €
12,16 €   (-24%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της ενέργειας έχει αναδυθεί ως ένας σημαντικός άξονας μελέτης στο διεθνές περιβάλλον και τις Διεθνείς Σχέσεις. Με γνώμονα την απόφαση σχετικά με μια κατεύθυνση που παίρνει ένα κράτος, έρχεται αντιμέτωπο με εξωτερικούς δρώντες ενώ ροές πολιτικών στάσεων γεννώνται και στο εσωτερικό του.
Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αναλυτικό πλαίσιο, προσεγγίζουμε την υπόθεση του αγωγού πετρελαίου Burgas - Αλεξανδρούπολη, αντλώντας στοιχεία και πληροφορίες από έγκυρες πηγές.
Οι τρεις συνεντεύξεις με τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρο Μαλλιά και Παναγιώτη Μπεγλίτη, αποκτούν ιδιαίτερη αξία, βλέποντας πλέον τα πράγματα από μια σχετική χρονική απόσταση.
Το βιβλίο εστιάζει στην περίοδο 2006 - 2009 καθώς και στο ευρύτερο πεδίο της διεθνούς πολιτικής. Σε αυτή την περίοδο έχουμε τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα.
Ο αγωγός Burgas - Αλεξανδρούπολη, μαζί με άλλα έργα ενεργειακών υποδομών, απετέλεσε για την κυβέρνηση Καραμανλή μέρος ενός σχεδιασμού προώθησης των ελληνικών συμφερόντων που οδηγούσε παράλληλα και σε μια σημαντική αναπροσαρμογή των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας μαζί με τις συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.
Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδικούσε με αξιώσεις την είσοδό της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, βρισκόταν πολύ κοντά στην υλοποίηση δύο αγωγών, ενός πετρελαίου και ενός φυσικού αερίου, που θα πέρναγαν από το έδαφός της χωρίς να διασχίζουν τουρκικό έδαφος.
Στο βιβλίο μελετώνται οι επαγωγές και οι αλληλεπιδράσεις αυτών των εξελίξεων, και αναλύονται πτυχές που επηρεάζουν αμφίδρομα το εγχώριο, το περιφερειακό και το διεθνές περιβάλλον.
ISBN
9789608362857
Πρώτη Έκδοση
Ιανουάριος 2015
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορίες
Κατηγορία
Μπαλάφας Βασίλειος
Μπαλάφας Βασίλειος
Ο Βασίλειος Μπαλάφας είναι Τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων. Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο. Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Ηπείρου, διαθέτει ένα μεταπτυχιακό στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications - U of K...
2019
2015
Ο αγωγός Burgas - Αλεξανδρούπολη στη διεθνή πολιτική
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^