Στην Ευρώπη (pocket)

Στην Ευρώπη (pocket)

Ταξίδια στον 20ό αιώνα

Mak Geert
Εκδόσεις Μεταίχμιο | Μάρτιος 2015 | 1208 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση

 
 
Προσθήκη στο Καλάθι
Επισκόπηση Βιβλίου
Το 1999 ο Χέιρτ Μακ πραγματοποίησε μια μεγάλη περιπλάνηση, η οποία διήρκεσε ένα χρόνο, με σκοπό να συνθέσει την εικόνα της Ευρώπης στον 20ό αιώνα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδρομής είναι ένα συναρπαστικό, πολυσέλιδο αφήγημα, μια εποποιία της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο ολλανδός συγγραφέας, με μοναδική οξυδέρκεια και ακρίβεια, συνθέτει το πορτρέτο της Ευρώπης, μέσα από το πνεύμα των τόπων και τα ίχνη που άφησε η ιστορία πάνω τους, καθώς και μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που τυχαία συνάντησε στο δρόμο του.
Το κείμενο είναι οργανωμένο σε δώδεκα μεγάλα κεφάλαια που αντιστοιχούν στους δώδεκα μήνες του χρόνου. Κάθε κεφάλαιο κι ένας μήνας, κάθε μήνας κι ένα δρομολόγιο. Για παράδειγμα, ο Αύγουστος καλύπτει την περίοδο 1942-1944 και ο συγγραφέας ακολουθεί τη διαδρομή: Στάλινγκραντ, Κίεβο, Οδησσός, Κωνσταντινούπολη, Ανώγεια Κρήτης, Αργοστόλι, Μπρίντιζι, Τάραντας, Νάπολη, Ρώμη, Τορίνο, Βισί, Παρίσι.
Το "Στην Ευρώπη. Ταξίδια στον 20ό αιώνα" είναι ένα διεθνές μπεστ σέλερ που έχει ξεπεράσει τα 700.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

_______________
Αυθεντικός Τίτλος
In Europa
ISBN
9789605668723
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2015
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Mak Geert (συγγραφέας)
Μπαλτά Ινώ (μεταφραστής)
Κατηγορία
Λίστες
Mak Geert
Mak Geert
Ο Χέιρτ Μακ γεννήθηκε το 1946 στο Φρίσλαντ της Ολλανδίας. Ασχολήθηκε επί χρόνια με τη δημοσιογραφία. Τα βιβλία του γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην πατρίδα του, ενώ έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα τιμήθηκε με το γ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Δοκίμια/Μελέτες/Μαρτυρίες )
Πώς η Σιμόν έγινε η ΜποβουάρΧιροσίμα 1945Σκόρπια: Κείμενα για συγγραφείς και βιβλίαΈνα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974Ψυχο-γαστρονομίαΤo τέλος των πάντων (…σύμφωνα με την αστροφυσική)Ο ουρανός της Ελλάδας: ΚαλοκαίριΟδοιπορικό Θεσσαλονίκης
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^