Η Σμύρνη στις φλόγες

Η Σμύρνη στις φλόγες


Aridjis Homero
Εκδόσεις Πατάκη | Μάρτιος 2016 | 174 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση



Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 9,90 €
6,93 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Με άξονα την πολεµική σύγκρουση ανάµεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία µεταξύ 1919 και 1922, που κορυφώνεται µε τον διωγµό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και την καταστροφή της Σµύρνης, ο Οµέρο Αρίτζις αφηγείται τις δραµατικές συνέπειες του διωγµού αυτού.


O Νικίας, ένας Έλληνας πρώην στρατιώτης και τώρα πρόσφυγας, θα πρέπει να αντιµετωπίσει την επιστροφή σε µια πατρίδα ριζικά µεταµορφωµένη από την αντάρα του πολέµου. Ωστόσο, είναι ακόµη ικανός να ζωντανεύει τις πιο µύχιες αναµνήσεις της ζωής του, ως και την ίδια την υπόσχεση του έρωτα. Περιπλανιόµαστε µαζί του στους δρόµους της κατεστραµµένης πόλης, συγχέουµε τους ήχους της απόγνωσης µε τις φωνές των αρχαίων ποιητών που µας τραγουδούν το ένδοξο παρελθόν της "πόλης της ζωής" και µας εµψυχώνουν για να παραµείνουµε ζωντανοί. Καθώς κινούνται σαν οµηρικά φαντάσµατα, χαµένα µέσα σ¢ αυτό το σκηνικό του ολέθρου, τα πρόσωπα αυτού του έργου δηµιουργούν στον µυηµένο αναγνώστη µια αίσθηση οικειότητας, ενώ στον νεοφώτιστο προσφέρουν ένα συναρπαστικό ιστορικό και µυθολογικό οδοιπορικό το οποίο, κατά το πρότυπο της κλασικής εποποιίας, συνορεύει τόσο µε το ηρωικό στοιχείο, όσο και µε το φοβερό και φωτίζει τα εσώτερα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Ο αναγνώστης του "Η Σµύρνη στις φλόγες" θ¢ ανακαλύψει πως τα αιµατηρά γεγονότα της καταστροφής της Σµύρνης φωτίζονται µε µεγάλη µαεστρία από την ποιητική γλώσσα του Αρίτζις, ο οποίος πέρα από την αφήγηση έχει τη ικανότητα να αναπλάθει πολύ ζωντανά εικόνες και καταστάσεις.
Αυθεντικός Τίτλος
Esmirna en Ilamas
ISBN
9789601661414
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2016
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.257
Συντελεστές Βιβλίου
Aridjis Homero (συγγραφέας)
Θεοδωροπούλου Χριστίνα (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ντοκουμέντα - Βιογραφίες )
Είμαι η φωνή τους (Νόμπελ Ειρήνης 2018)Ο τραπεζίτης του διαβόλουΆγρυπνος νουςΣυναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίαςΟι αστέρες του εγκληματικού πάνθεουΚι εσύ δεν ξαναγύρισεςBob Dylan, 100 τραγούδιαΤο άλλο μου ολόκληρο
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^