Θεσσαλονίκη 1912-2012: Η αρχιτεκτονική μιας εκατονταετίας

2η έκδοση

Κολώνας Βασίλης Σ.
University Studio Press | Δεκέμβριος 2016 | 390 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 55,00 €
44,00 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το 2012 η Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ένταξή της στο ελληνικό κράτος. H αλλαγή της εικόνας της πόλης είναι πολυσήμαντη, πολυδιάστατη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γεγονότα, όπως ο A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, η μελέτη και η εφαρμογή του νέου σχεδίου, η μεταπολεμική ανασυγκρότηση, τα μεγάλα έργα της δεκαετίας 1955-1965, η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής και οι γενικοί οικοδομικοί κανονισμοί, συνιστούν ορόσημα στην εξέλιξη του αστικού της χώρου και αφετηρίες για μία διεξοδική ανάλυση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της. Τα κτίρια, που παρουσιάζονται στην έκδοση αποτελούν σημεία αναφοράς για την εικόνας της πόλης στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα και ενισχύουν αυτή την ακαταμάχητη γοητεία που συνεχίζει να ασκεί η Θεσσαλονίκη -παρά τις μορφικές και χωρικές μεταβολές που υπέστη- σε όσους την κατοικούν ή την επισκέπτονται. Την εξαιρετική επιτυχία της όμώνυμης έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη και μεταφέρθηκε στο ΜΜΣΤ ακολούθησε η πορεία του βιβλίου, τόσο στο πωλητήριο του Μουσείου, όσο και στα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία, αλλά και η διάθεσή του ως διδακτικού συγγράμματος στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.

Η Β΄ έκδοση εκτός από την απαραίτητη επικαιροποίηση συγκεκριμένων δεδομένων περιέχει σημαντικές βελτιώσεις και συμπληρώσεις του εικονογραφικού υλικού, ως απόρροια μιας οιονεί συνεχιζόμενης έρευνας και των νέων στοιχείων που προκύπτουν για το αρχιτεκτονικό παλίμψηστο της αρχιτεκτονικής της πόλης κατά την τελευταία εκατονταετία.

___________
ISBN
9789601222868
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2016
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
30x24
Βάρος(Kg)
1.700
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Κολώνας Βασίλης Σ. (συγγραφέας)
Κατηγορία
Ετικέτες
Κολώνας Βασίλης Σ.
 
Ο Βασίλης Κολώνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελείωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Συνέχισε τις σπουδές του στους τομείς της Συντήρησης Μνημείων, της Ιστορίας της Τέχνης και της Μουσειολογίας στο Παρίσι, όπου, πα...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχιτεκτονική )
  • Η αρχιτεκτονική μετά το 1889
  • Μικροκατοικία
  • Θεσσαλονίκη 1912-2012: Η αρχιτεκτονική μιας εκατονταετίας
  • Η αρχιτεκτονική σύνθεση στο Βυζάντιο
  • Ρωμαϊκή Αρχιτεκτονική
  • Η δυναμική της αρχιτεκτονικής μορφής
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
  • Η αρχιτεκτονική μετά το 1889
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.