Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν

Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν


Προγκίδης Λάκης
Βιβλιοπωλείον της Εστίας | Μάρτιος 2017 | 336 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 24,00 €
16,80 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το "Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν" είναι το τρίτο δοκίμιο που αφιερώνει στο έργο του Παπαδιαμάντη ο Λάκης Προγκίδης. Προηγήθηκαν "Η κατάκτηση του μυθιστορήματος" (Εστία, 1998) και "Ο Παπαδιαμάντης και η Δύση" (Εστία, 2002).
Σ αυτό το νέο βιβλίο ο Λάκης Προγκίδης φέρνει σε διάλογο το έργο του συγγραφέα των "Χαλασοχώρηδων" με τον σημερινό κόσμο. Καταπιάνεται λοιπόν, πάντα υπό την σκέπη του Παπαδιαμάντη, πότε μεμονωμένα, πότε συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους, με διάφορα προβλήματα των καιρών μας, όπως η οργιώδης εκμετάλλευση της φύσης, η προγραμματισμένη και ελεγχόμενη λήθη του παρελθόντος, η μάστιγα της υποχρεωτικής προόδου και το αβυσσαλέο μεταφυσικό έλλειμμα του σύγχρονου ανθρώπου.
Δοκίμιο αιρετικό, ευφάνταστο, τεκμηριωμένο και ευφυές, διαβάζεται (όπως όλα τα δοκίμια του Προγκίδη) απνευστί, σαν μυθιστόρημα.
Μείξη των ειδών από έναν μάστορα της γραφής.
ISBN
9789600517019
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2017
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Προγκίδης Λάκης (συγγραφέας)
Γλώσσες
Βιβλία για Λογοτεχνία
Κατηγορία
Προγκίδης Λάκης
Προγκίδης Λάκης
Ο Λάκης Προγκίδης γεννήθηκε στο Βόλο το 1947. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε για μερικά χρόνια ως πολιτικός μηχανικός. Από το 1980 ζει στο Παρίσι. Μετά από έναν νέο κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών, στο χώρο της λογοτεχνί...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Εστία Ιδεών )
Για την κυβέρνηση των ζωντανώνΚ. Π. Καβάφης: Η οικονομία του ερωτισμούΣε αναζήτηση του α-διανόητουΓιατί δεν αγαπάμε τη δημοκρατίαΕγκώμιο των συνόρωνΤρία δοκίμια για τον Θανάση ΒαλτινόΔιετείς διακοπαί: Ένα χρονικόΟ συμπονετικός άνθρωπος
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^