Η άνοδος και η πτώση των Συνταγματαρχών


Woodhouse Christopher Montague
Λιναίος | Απρίλιος 2017 | 503 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 16,96 €
14,42 €   (-15%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο C. M. Woodhouse υπήρξε στρατιωτικός, διπλωμάτης, βουλευτής του Βρετανικού Κοινοβουλίου, καθηγητής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ένθερμος φιλέλληνας. Το ενδιαφέρον του για τα ελληνικά πράγματα ξεκίνησε στη διάρκεια της Κατοχής, όταν ως υπαρχηγός -και κατόπιν αρχηγός- της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα συντόνισε την κοινή επιχείρηση του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Έκτοτε, και μέχρι το τέλος της ζωής του, συνέγραψε πολυάριθμα βιβλία με θέμα τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Στο βιβλίο του "Η άνοδος και η πτώση των συνταγματαρχών", ο Woodhouse, χρησιμοποιώντας και διασταυρώνοντας πολυάριθμες έγκυρες πηγές, αφηγείται λεπτομερώς την ιστορία της δικτατορίας των συνταγματαρχών, τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν σε αυτήν καθώς και τα όσα επακολούθησαν.
Η ανά χείρας ελληνική έκδοση του βιβλίου, που συμπίπτει με την εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του συγγραφέα και την πεντηκονταετηρίδα από το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου, έχει επικαιροποιηθεί και εμπλουτιστεί με όλες τις σημαντικές πληροφορίες και μαρτυρίες που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια, τόσο από τους ιστορικούς ερευνητές όσο και από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων, ώστε να συγκεφαλαιώνει, σε ένα έργο, στοιχεία από τη συνολική ιστοριογραφία της περιόδου.

Αυθεντικός Τίτλος
The Rise and Fall of the Greek Colonels
ISBN
9786188051225
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2017
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Woodhouse Christopher Montague (συγγραφέας)
Λιναίος Μάρκελλος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Λίστες
Woodhouse Christopher Montague
 
C. Μ. Woodhouse (1917-2001) graduated from Oxford University in 1938. Ιn the Second World War he served in the campaigns in Greece and Crete, and in the Greek Resistance under enemy occupation. After the war he worked in industry and for th...
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.