Βασίλης Μπογάκος, Αρχιτεκτονική

Βασίλης Μπογάκος, Αρχιτεκτονική


Τσακόπουλος Παναγιώτης
Ποταμός | Δεκέμβριος 2017 | 136 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 27,00 €
19,44 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το όνομα του Βασίλη Μπογάκου έχει συνδεθεί με τη γενιά της μεταπολεμικής νεωτερικότητας στην Ελλάδα και τους ιδεολογικούς, τεχνολογικούς και μορφολογικούς κώδικες του δυτικού μοντερνισμού. Η αρχιτεκτονική του ωστόσο χαρακτηρίζεται από αναζητήσεις και πειραματισμούς προς διαφορετικές κατευθύνσεις, από συγκλίσεις και αποκλίσεις από τον διεθνιστικό κανόνα. Δίπλα σε έργα, στα οποία οι διεθνιστικοί συντακτικοί κώδικες κυριαρχούν, συναντάμε μελέτες και υλοποιήσεις που επιλέγουν την υλικότητα του μπρουταλιστικού ύφους ή την ευαίσθητη ένταξη στο παραδοσιακό περιβάλλον ή, αντίθετα, την τεχνολογική εκφραστικότητα και βέβαια μια γραφιστική εκδοχή της πλαστικότητας που δίνει στην επιφάνεια του τοίχου "τη δική της δόνηση -μέχρι το σημείο να ανταγωνιστεί την ίδια την αρχιτεκτονική γραφή".

Το βιβλίο "Βασίλης Μπογάκος. Αρχιτεκτονική" στοχεύει στην επανατοποθέτηση του αρχιτέκτονα στην ελληνική αρχιτεκτονική σκηνή και με τη δίγλωσση έκδοσή του φιλοδοξεί να κάνει γνωστό το έργο του και σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

ISBN
9789605450946
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2017
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
27x21
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχιτεκτονική )
ΕπανακατοικήσειςΚατασκευές της όρασηςΑρχιτέκτονες του 20ού αιώναΠοτηρόπουλος Δ+Λ ΑρχιτέκτονεςΑλέξανδρος Νικολούδης 1874-1944Π. Α. Σακελλάριος, αρχιτέκτωνΑθήνα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^