Διδακτική της Γλώσσας

Διδακτική της Γλώσσας

Δοκίμια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας

Παπαρίζος Χρίστος Α.
Εκδόσεις Γρηγόρη | Ιανουάριος 2018 | 158 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 10,00 €
8,00 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ένας αριθμός ζητημάτων της γλωσσοδιδακτικής αποτελεί διαρκές αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι περισσότερες παρεμβάσεις μένουν στην επισήμανση της σημασίας και της αναγκαιότητας αντίστοιχων παιδαγωγικών εφαρμογών. Τα κύρια αίτια της δυσκολίας μπορούν να αποδοθούν στην εγγενή διεπιστημονικότητα του παιδαγωγικού αντικειμένου και τις δυσχέρειες συνεργασίας των ποικίλων κλάδων ειδίκευσης. Τέτοια ζητήματα συγκροτούν το αντικείμενο πραγμάτευσης του βιβλίου, όπου προτείνονται και δείγματα πρακτικών εφαρμογών, ενώ επισημαίνονται υπάρχουσες σχετικές εργασίες και διδακτικό υλικό, άγνωστα στο ευρύτερο κοινό των διδασκόντων. Παράλληλα, τίθενται νέα θέματα πραγμάτευσης και σχετικές προτάσεις.
Θίγονται, μεταξύ άλλων: - Φιλοσοφία και παιδαγωγική προσέγγιση της γλώσσας. - Ανάλυση του Λόγου ως Φιλοσοφία της Γλώσσας και ως Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. - Διαφοροποιημένος λόγος στο Δημοτικό και σειρά εισαγωγής των ειδών λόγου. - Γλωσσική διαθεματικότητα, ως φορέας ενιαίας προσέγγισης της γνώσης, διαθεματικότητα του γλωσσικού συστήματος και μορφωτική αξία της σπουδής του. - Μορφές σκέψης και πρακτικές καλλιέργειας με τη γλωσσική διδασκαλία. - Αποτελεσματικότητα των πολυμέσων ως προς την κατανόηση αφηρημένων εννοιών. - Καθορισμός βασικών στόχων σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας.
ISBN
9789606121111
Πρώτη Έκδοση
Ιανουάριος 2018
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Παπαρίζος Χρίστος Α.
Παπαρίζος Χρίστος Α.
Ο Χρίστος Α. Παπαρίζος είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διπλωματούχος Διδακτικής των Ζωντανών Γλωσσών. Ασχολείται με θέματα εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και γλωσσικού σχεδιασμού....
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^