Οι Γαλανοί στην Αλεξάνδρεια. Αγωνίες

Οι Γαλανοί στην Αλεξάνδρεια. Αγωνίες


Περίδης Μιχάλης
Gutenberg | Φεβρουάριος 2018 | 405 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 18,00 €
13,68 €   (-24%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο Μιχάλης Περίδης (1894-1968), αφού αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια, την πολιτεία όπου διαμορφώθηκε, σταδιοδρόμησε ως δικηγόρος και διακρίθηκε ως μελετητής του καβαφικού έργου, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Εδώ το 1953 εξέδωσε το μυθιστόρημά του "Οι Γαλανοί στην Αλεξάνδρεια". Το μυθιστόρημα αυτό, που λειτουργεί ως απολογισμός για τη μακρά περίοδο διαμονής του συγγραφέα του στην Αλεξάνδρεια, επανεκδίδεται μαζί με το διήγημα του Περίδη "Αγωνίες" (1916), μια μαρτυρία για το αντι¬πολεμικό φρόνημα που εκδηλώθηκε στο αλεξανδρινό περιβάλλον με την έκρηξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, παραδίδεται συγκεντρωμένη πλέον στον σύγχρονο αναγνώστη η ισχνή, αλλά διόλου αμελητέα, πεζογραφική παραγωγή του αιγυπτιώτη διανοούμενου Μιχάλη Περίδη.

Στο εκτενές επίμετρο ο Ευριπίδης Γαραντούδης και η Μαρία Ρώτα δίνουν πληροφορίες για τη ζωή του συγγραφέα, τα δημοσιεύματά του και τη δράση του, συνδέοντάς τες με την εν πολλοίς άγνωστη πνευματική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην Αλεξάνδρεια στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Διερευνούν επίσης την αποσιώπηση της προσφοράς του Περίδη στη λογοτεχνία του αιγυπτιώτη ελληνισμού κυρίως από τον Τίμο Μαλάνο και τον Στρατή Τσίρκα.
ISBN
9789600119145
Πρώτη Έκδοση
Φεβρουάριος 2018
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Περίδης Μιχάλης (συγγραφέας)
Γαραντούδης Ευριπίδης (επιμελητής)
Ρώτα Μαρία (επιμελητής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Κατηγορία
Ετικέτες
Περίδης Μιχάλης
Περίδης Μιχάλης
Ο Μιχάλης Περίδης (1894-1968), αφού αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια, την πολιτεία όπου διαμορφώθηκε, σταδιοδρόμησε ως δικηγόρος και διακρίθηκε ως μελετητής του καβαφικού έργου, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα....
2018
Οι Γαλανοί στην Αλεξάνδρεια. Αγωνίες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Πεζογραφία )
Ένας Καθηγητής Οικονομικών του ΧάρβαρντΟ οδοιπόρος10 ανεπίδοτες επιστολέςΠερί θανάτου και άλλων μυστηρίωνΗ ώρα του διαβόλουΠεσσόΑ-ΩΤα σιλόΩ Λισαβόνα, σπίτι μου!
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^