Τέλεια υγεία

Ο πλήρης οδηγός νου-σώματος της Αγιουρβέδα

Chopra Deepak
Ασημάκης Π. | Ιανουάριος 2009 | 341 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 20,00 €
17,00 €   (-15%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Πριν από μία δεκαετία, ο Deepak Chopra, M.D., έγραψε το βιβλίο "Perfect Health" ("Τέλεια Υγεία"), το οποίο αποτελεί τον πρώτο πρακτικό οδηγό για την αξιοποίηση της θεραπευτικής δύναμης του νου και έγινε μπεστ-σέλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βιβλίο περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι επιστημονικές ανακαλύψεις στη Φυσική και στην Ιατρική υπογράμμιζαν την εγκυρότητα ενός ιατρικού συστήματος ηλικίας 5000 ετών από την αρχαία Ινδία με την ονομασία Αγιουρβέδα («η γνώση του εύρους της ζωής», στα Σανσκριτικά). Το βιβλίο "Τέλεια Υγεία" περιέγραφε τον τρόπο εφαρμογής της αρχαίας σοφίας της Αγιουρβέδα στην καθημερινή μας ζωή. Για να τιμήσουμε αυτό το κλασικό έργο δημιουργήσαμε την παρούσα νέα έκδοση, ανανεωμένη και αναθεωρημένη, ώστε να περιλαμβάνει τις πρόσφατες έρευνες στην Ιατρική.

Αν και αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας ως στερεό, στην πραγματικότητα μοιάζει μάλλον με φωτιά που όλο πάει να σβήσει και όλο αναζωπυρώνεται. Αναπτύσσουμε νέα τοιχώματα στο στομάχι μας κάθε πέντε ημέρες, για παράδειγμα. Το δέρμα μας ανανεώνεται κάθε πέντε εβδομάδες. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον το 98 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των ατόμων του σώματος μας αντικαθίσταται. Η Αγιουρβέδα μας δίνει τα εργαλεία για να παρέμβουμε σ αυτό το κβαντικό επίπεδο, στο οποίο δημιουργούμαστε εκ νέου καθημερινά. Η Αγιουρβέδα μας λέει ότι η απελευθέρωση από την ασθένεια βασίζεται στην επαφή με τη συνειδητότητά μας, στην επίτευξη της ισορροπίας της και στη διεύρυνση αυτής της ισορροπίας στο σώμα μας.

Η "Τέλεια Υγεία" παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βήμα προς βήμα θεραπείας του νου και του σώματος, προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Ο αναγνώστης απαντά σ ένα ερωτηματολόγιο που προσδιορίζει τον τύπο στον οποίο ανήκει ο νους και το σώμα του: λεπτό, ανήσυχο Vata (Βάτα), τολμηρό, αποτελεσματικό Pitta (Πίττα), ήρεμο, σταθερό Kapha (Κάφα) ή κάποιον συνδυασμό αυτών των τριών. Ο σωματικός αυτός τύπος αποτελεί τη βάση ενός συγκεκριμένου Αγιουρβεδικού προγράμματος δίαιτας, μείωσης του άγχους, νευρομυϊκής ενοποίησης, ασκήσεων και καθημερινής ρουτίνας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες και εξατομικευμένο πρόγραμμα, που σκοπό έχει να επαναφέρει το σώμα στην απαραίτητη ισορροπία με τη φύση, να ενδυναμώσει τη σύνδεση σώματος-νου και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της κβαντικής θεραπείας για την υπέρβαση των συνηθισμένων περιορισμών της ασθένειας και της γήρανσης. Με λίγα λόγια, την επίτευξη της Τέλειας Υγείας.

ISBN
9789607582553
Πρώτη Έκδοση
Ιανουάριος 2009
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
23x15
Βάρος(Kg)
0.607
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Chopra Deepak (συγγραφέας)
Μεταξάς Στέλιος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Chopra Deepak
Chopra Deepak
O Deepak Chopra είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας, παγκόσμια πρωτοπόρος στον τομέα της "Ψυχοσωματικής Ιατρικής και του Ανθρώπινου Δυναμικού". Έχει δημιουργήσει πολυάριθμα οπτικο-ακουστικά προγράμματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας...
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.