Πολιτεία του Πλάτωνα

Πολιτεία του Πλάτωνα

Ένας οδηγός ανάγνωσης

Pappas Nickolas
Οκτώ | Σεπτέμβριος 2006 | 275 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,30 €
15,97 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο Nickolas Pappas παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει με απλότητα και σαφήνεια το πιο πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό κείμενο και ένα από τα σημαντικότερα έργα της δυτικής φιλοσοφίας, το οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τις ανθρωπιστικές επιστήμες.
Η λειτουργική μέθοδος παρουσίασης και εξέτασης του κειμένου της "Πολιτείας" από τον Pappas δίνει τη δυνατότητα στον σύγχρονο αναγνώστη να προσεγγίσει, να συλλάβει και να κατανοήσει με ευκολία τόσο το κεντρικό επιχείρημα της "Πολιτείας", όσο και τα επιμέρους επιχειρήματα που το υποστηρίζουν. Καθοδηγώντας και εκθέτοντας τον αναγνώστη στις θέσεις του Πλάτωνα, αναλύοντας τα επιχειρήματά του, όπως αυτά εμφανίζονται σε κάθε βιβλίο της "Πολιτείας", ανιχνεύοντας τις σχέσεις αυτών των επιχειρημάτων με άλλους διάλογους του Πλάτωνα και σχολιάζοντας καίρια και με σαφήνεια, ο Pappas διαμορφώνει για τον αναγνώστη μία εύληπτη εικόνα για το σύνολο του κειμένου της "Πολιτείας".
Επίσης παραθέτοντας, όπου νομίζει πως είναι αναγκαίο, το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γράφτηκε η "Πολιτεία", ο Pappas επιχειρεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις, να εξηγήσει τα κίνητρα και να αιτιολογήσει ορισμένες από τις θέσεις του Πλάτωνα.
Ο Pappas εκθέτει, αποσαφηνίζει και εξηγεί όλα τα σημαντικά ζητήματα που θίγονται στα βιβλία της "Πολιτείας", όπως τη φύση της δικαιοσύνης, τη φύση της γνώσης, τη μορφή της δίκαιης ψυχής, τη διαφορά ανάμεσα στη γνώση και τη γνώμη, τη φύση και την εκπαίδευση των φυλάκων, τη θεωρία των Ιδεών, τα είδη της αδικίας, και τους κινδύνους της ποίησης.
Εξετάζει την επιρροή των πολιτικών και ηθικών θέσεων του Πλάτωνα και αναλύει τα προβλήματα της θεωρίας των Ιδεών.
Συνολικά το βιβλίο, χωρίς να παρακάμπτει τις δυσκολίες των ζητημάτων που θίγονται στην "Πολιτεία", είναι εύληπτο και πλήρως κατανοητό για όσους προσεγγίζουν για πρώτη φορά το πλατωνικό αυτό έργο, ενώ εμπλουτίζει τις γνώσεις όσων είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτό, αλλά και γενικότερα με τη σκέψη του Πλάτωνα.

"Εξαιρετικά σαφές και προσιτό. Από την αρχή μέχρι το τέλος αισθάνεται κανείς την παρουσία ενός ταλαντούχου δασκάλου, ιδιαίτερα ικανού στο να αποδίδει τις σκέψεις του Πλάτωνα με όρους που κατανοούν οι σύγχρονοι σπουδαστές."
Mind

"Ένα χρήσιμο βιβλίο που σχεδιάστηκε για αρχάριους σπουδαστές, χωρίς να παρακάμπτει τη συζήτηση δύσκολων θεμάτων. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς καλύτερο βοήθημα για τους φοιτητές. Πρέπει να συμπεριληφθεί σε κάθε βιβλιογραφία."
Greece and Rome

"Νέος εκδοτικός οίκος με ιδιαίτερη φροντίδα στην αισθητική αλλά και στην επιλογή των τίτλων οι εκδόσεις Οκτώ. Εδώ, ο καθηγητής φιλοσοφίας στη Νέα Υόρκη, Νίκολας Πάπας, μας δίνει έναν άκρως κατατοπιστικό, διόλου απλοϊκό ή απλουστευτικό οδηγό στο πλέον εμβληματικό φιλοσοφικό έργο. Εύληπτο και διαβαστερό τόσο για τους αμύητους όσο και για τους μυημένους."
Ηλίας Μαγκλίνης, LIFO

_____________________________________________________________________________
Αυθεντικός Τίτλος
Routledge Philosophy Guidebook to Plato and the Republic
ISBN
9789608942608
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2006
Δέσιμο
Μαλακό
Βάρος(Kg)
0.569
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Pappas Nickolas
Pappas Nickolas
Ο Nickolas Pappas έλαβε διδακτορικό από το Harvard University. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο City College και στο Graduate Center of the City University της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Αρχαία Φιλοσοφία ...
2006
Πολιτεία του Πλάτωνα
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φιλοσοφία )
Μια περιήγηση στη σύγχρονη μεταφυσικήΗ Φιλοσοφία του Πρώιμου ΧριστιανισμούΗ φιλοσοφία του Νίτσε υπό το φως της εμπειρίας μαςΠολιτική φιλοσοφίαΗθικά ΝικομάχειαΕισαγωγή στον ΑριστοτέληΣτοιχεία Ηθικής ΦιλοσοφίαςΟ κύκλος της Βιέννης
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^