Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι


Koltes Bernard - Marie
Εκδόσεις Αγρα | Οκτώβριος 2018 | 112 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 10,50 €
7,35 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
"Πάνω στη σκηνή του Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι (1987) είναι δύο - ο Ντήλερ και ο Πελατής: έχουμε ένα διάλογο. Είναι όμως ένας φιλοσοφικός διάλογος στο ύφος εκείνων του 18ου αιώνα, ή μήπως πιο απλά η είσοδος δύο κλόουν; Πιθανόν και τα δύο, συναρμοσμένα με μία ελευθερία γραφής τεράστια.

Η γλώσσα του είναι ένα όπλο, κι αυτοί εκεί οι δύο, που δεν μιάζουν να αγαπιούνται και πολύ, παλεύουν ο ένας εναντίον του άλλου με τις λέξεις· πρέπει ο καθένας να κάνει τον άλλο να βγάλει τα έντερά του, να τον σύρει στο δικό του πεδίο, ν' αρνηθεί το πεδίο του άλλου, να μην παραδεχθεί ποτέ ότι βρίσκεται σε θέση αιτήματος, στερήσεως, κι ότι είναι φτωχός - κυρίως φτωχός από πόθους". [Από το πρόγραμμα της παράστασης του Patrice Chereau (1987)].

Η έκδοση συνοδεύεται από επίμετρο, εξαιρετικά πλούσιο, με κείμενα των Patrice Chereau, Maria Casares, Heiner Muller, συνεντεύξεις του B.-M. Koltes, εργοβιογραφία και 28 φωτογραφίες.
Αυθεντικός Τίτλος
Dans la solitude des champs de cotton
ISBN
9789605053598
Πρώτη Έκδοση
Οκτώβριος 2018
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Koltes Bernard - Marie (συγγραφέας)
Δημητριάδης Δημήτρης (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Koltes Bernard - Marie
Koltes Bernard - Marie
Ο Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, γόνος μιας καθολικής μεσοαστικής οικογένειας, γεννήθηκε στο Μετς, στις 9 Απριλίου 1948. Μαθήτευσε κοντά στους Ιησουίτες, των οποίων η σκέψη και η ρητορική, χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της εκπαίδευσης, θα επηρεάσουν ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Θέατρο )
Ο βασιλιάς ΛηρΡομαντισμός: Ποτέ μη λες ποτέ. Η χρυσή άμαξα. ΤσάττερτονΗ τελετουργία στο θέατρο του Θεόδωρου ΤερζόπουλουΜάγκντα ΓκαίμπελςΝέο Γαλλικό Θέατρο 4ΘέατροΤο κοινό. Κωμωδία χωρίς τίτλοΔυτική αποβάθρα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.