Το βιβλίο του βιβλιόφιλου

Το βιβλίο του βιβλιόφιλου


France Anatole
Plethora Editions | Απρίλιος 2019 | 70 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 6,00 €
4,92 €   (-18%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Σε ένα πρώτο επίπεδο, "Το βιβλίο του βιβλιόφιλου" συνιστά ένα προγραμματικό κείμενο, στο οποίο παρουσιάζεται η φιλοσοφία και η αισθητική ταυτότητα των Εκδόσεων Lemerre, δίνοντας το στίγμα τους στον εκδοτικό χάρτη της Γαλλίας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, ο Lemerre φαίνεται να έχει επίγνωση του ρόλου και της προσφοράς του εκδότη στη διαδικασία μετασχηματισμού της κοινωνίας.

Από την εποχή του Διαφωτισμού και μετά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκδοση της Εγκυκλοπαίδειας, καθίσταται φανερό ότι ο εκδότης δεν είναι απλά ένας μεταπράτης χειρώνακτας που φτιάχνει βιβλία, αλλά ένας ενεργός διαμορφωτής της εποχής του.

Μέσω των προϊόντων του επιτελεί δύο λειτουργίες: αφενός απηχεί ιδεολογικές και αισθητικές αντιλήψεις της εποχής του, αφετέρου προτείνει νέες αξίες και ανοίγει δρόμους προς το "καινούργιο".

Στις λίγες γραμμές του ανά χείρας τόμου καθίσταται φανερό το εγχείρημα του γάλλου εκδότη, να αναδείξει δηλαδή τη σύνδεση της εκδοτικής βιομηχανίας με το παρελθόν, με αναφορά πάντα στις προσδοκίες που τρέφει για το μέλλον.
Αυθεντικός Τίτλος
le livre du bibliophile
ISBN
9789608203549
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2019
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
17x12
Βάρος(Kg)
0.680
Συντελεστές Βιβλίου
France Anatole (συγγραφέας)
Ταγκούλης Νίκος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Ετικέτες
France Anatole
France Anatole
O Ανατόλ Φρανς πραγματικό όνομα Jacques - Anatol - Francois Thibault γεννήθηκε στο Παρίσι στις 16 Απριλίου του 1844. Μμοναχογιός ενός βιβλιοπώλη, έλαβε καλή μόρφωση και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του προσλήφθηκε στις εκδόσεις το...
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Manhattan BeachΗ ζωή μουΟ κόσμος του ΠρουστΟ ΝονόςΑιώνιες ΓυναίκεςΠερίγραμμαΗ Εβραία νύφηΟ Αμερικανός Κόμης
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^