Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν

Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν


McCoy Horace Stanley 1897-1955
Ταξιδευτής | Μάιος 2019 | 153 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 10,00 €
7,80 €   (-22%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ζεστή, έντονη, καυτή, θα λέγαμε, μαρτυρία για μιαν ορισμένη εποχή (;), αποτελεί το θαυμάσιο αυτό βιβλίο του Οράτιου Μακ Κόϋ "Σκοτώνουν τ άλογα όταν γεράσουν....".  

Γραμμένο την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης του μεσοπολέμου, με αντίστοιχες επιπτώσεις στο γκρέμισμα, την καταρράκωση των ηθικών αξιών, θαρρείς ότι απηχεί σημερινές θέσεις και καταστάσεις. Το οικονομικό αυτό "κραχ" της Αμερικής, είχε -τότε- τον μεγαλύτερο αντίκτυπό του στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και, ιδιαίτερα, στους νέους. Τους νέους, που δεν άργησαν να γίνουν αντικείμενα της πιο αισχρής εκμετάλλευσης από διάφορους αδίστακτους ανθρώπους, αυτούς που ξεπηδούν συνήθως από τέτοιες θολές και ανώμαλες καταστάσεις.

Μέσα σε ένα τέτοιο φοβερό πεδίο στυγνής εκμετάλλευσης μας μεταφέρει, με το συγκλονιστικό βιβλίο του, ο Οράτιος Μακ Κόυ. Το κείμενό του, θαρρείς πως δεν είναι γραμμένο για χθες, αλλά για σήμερα. Γιατί ο συγγραφέας του διαθέτει το ευλογημένο προνόμιο κάθε αληθινά προικισμένου δημιουργού, να μη γράφει για την παρούσα στιγμή, αλλά να συλλαμβάνει το βαθύτερο νόημα της ζωής πέρα από δεδομένα χρονικά όρια. Και να το αποδίδει με το γερό του ταλέντο, στιλπνό, άπεφθο και ακέραιο -απόσταγμα βιώματος και εμπειρίας συνάμα.
ISBN
9789605790882
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2019
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
McCoy Horace Stanley 1897-1955 (συγγραφέας)
Ζορμπαλάς Δημήτρης (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Κατηγορία
Ετικέτες
McCoy Horace Stanley 1897-1955
McCoy Horace Stanley 1897-1955
O Horace Stanley Mccoy (1897-1955) ήταν αμερικανός μυθιστοριογράφος, ο οποίος με τα σκληρά και ταυτόχρονα ευαίσθητα μυθιστορήματά του αποτύπωσε τις διαχρονικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια του Κραχ και της κατά...
2019
Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Σύγχρονοι Κλασσικοί )
Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου και άλλες νουβέλεςΟ καλός άνθρωπος του ΣετσουάνΓέλιο στο σκοτάδι
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^