Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Φάροι Ιδεών

Schopenhauer Arthur
Εκδόσεις Μίνωας | Οκτώβριος 2019 | 168 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 12,99 €
9,74 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
"Πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ της εξεύρεσης της αντικειμενικής αλήθειας και της τέχνης να επιτυγχάνουμε την αποδοχή των θέσεών μας ως αληθινών".

Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται 38 τεχνάσματα που συνηθίζονται στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, με απώτερο σκοπό την υπεράσπιση των ισχυρισμών μας και την αντίκρουση των επιχειρημάτων του άλλου, είτε έχουμε δίκιο είτε έχουμε άδικο. Από τον διαξιφισμό με τον σύντροφό μας, στην κουβεντούλα της παρέας, στην ανταλλαγή απόψεων στα social media, ακόμα και στον διάλογο σε τηλεοπτικά πάνελ ή στη Βουλή. Αν και η Τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο γράφτηκε τον 19ο αιώνα, το βιβλίο αυτό σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Ο Σοπενχάουερ έχει χαρακτηριστεί κυνικός και απαισιόδοξος φιλόσοφος. Κι όμως ο κυνισμός του δεν είναι στείρος και μοιρολατρικός, αλλά περιέχει ένα θετικό μήνυμα: πέρα από όλα τα τεχνάσματα ίσως βρίσκεται η αλήθεια.


Αυθεντικός Τίτλος
Eristische Dialektik: Die Kunst, Recht zu behalten
ISBN
9786180213737
Πρώτη Έκδοση
Οκτώβριος 2019
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.345
Συντελεστές Βιβλίου
Schopenhauer Arthur (συγγραφέας)
Στραγαλινός Απόστολος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Ετικέτες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φάροι Ιδεών )
Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος;Περί ελευθερίαςΗ δίκη του ΣωκράτηΨυχολογία των μαζώνΟ ΗγεμόναςΠερί ΒλακείαςΟ προφήτης και ο κήπος του προφήτηΟ κύριος Μπένετ και η κυρία Μπράουν
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^