Φυσικός ή Κατάσκοπος

Φυσικός ή Κατάσκοπος

Η διχασμένη ζωή του Μπρούνο Ποντεκόρβο

Close Frank
Ροπή | Νοέμβριος 2019 | 480 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,20 €
16,96 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το σημείωμα έφτασε στο γραφείο του Κιμ Φίλμπυ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 1950. Τρεις μήνες αργότερα, ο Μπρούνο Ποντεκόρβο, ένας φυσικός στο Harwell, ένα εργαστήριο ατομικής ενέργειας της Βρετανίας, εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Θα εμφανιστεί μετά από έξι χρόνια από την άλλη πλευρά του Σιδηρού Παραπετάσματος. 

Ένα από τα πιο λαμπρά επιστήμονικά μυαλά της γενιάς του, ο Ποντεκόρβο ήταν μυημένος σε πολλά μυστικά: είχε εργαστεί για το αγγλο-καναδικό σκέλος του Σχεδίου Μανχάταν, και ανακάλυψε έναν τρόπο για για τον εντοπισμό του ουρανίου που ήταν τόσο περιζήτητο από τις ανερχόμενες πυρηνικές δυνάμεις. Ωστόσο, όταν εξαφανίστηκε, η MI5 επέμεινε ότι δεν ήταν απειλή. 

Mε βάση την πρόσβαση σε αρχεία και επιστολές, συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειά του αλλά και τους επιστήμονες που συνεργάστηκαν μαζί του, ο βραβευμένος συγγραφέας και καθηγητής φυσικής Φράνκ Κλόουζ εκθέτει την αλήθεια για έναν άνθρωπο που συνδέθηκε στενά με την έλευση της ατομικής εποχής και του Ψυχρού Πολέμου. 

Αυθεντικός Τίτλος
Half Life: The Divided Life of Bruno Pontecorvo.Spy or physicist
ISBN
9786185289058
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2019
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Close Frank (συγγραφέας)
Χατζησπύρου Μαρίνα (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Close Frank
Close Frank
...
2019
Φυσικός ή Κατάσκοπος
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Τα μικρά βιβλία της μόδας: DiorΤα μικρά βιβλία της μόδας: ChanelΕκλήθην ομιλήτριαΟι άτακτοιΤο διαλυμένο σπίτιΖευγάρια που έγραψαν την ιστορία της ΕλλάδαςΑρης ο αρχηγός των ατάκτων (αναθεωρημένη έκδοση)
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^