Κλάματα

Κλάματα

LIFO Books

Μπασδέκη Γλυκερία
Lifo Δύο Δέκα Εκδοτική | Σεπτέμβριος 2019 | 104 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 9,00 €
7,65 €   (-15%)
Επισκόπηση Βιβλίου
"Θέλω να με πας στα πανηγύρια"
Σ αυτά τα τριήμερα που τραγουδάει η Ξανθή Περράκη ακόμη κι όταν δεν τραγουδάει, με χάρτινα τραπεζομάντιλα μες στη λίγδα, να καθίσουμε κάτω απ τα ηχεία, να μην ακούς αυτά που σου λέω και να μην καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Να είναι της Παναγιάς ανήμερα και να χει κλάψει η εικόνα και να χουν βγει τα φιδάκια να γλείψουν τα δάκρυα και νά χουν μοσχοβολήσει τα κρινάκια. Όλα να ναι νάι νάι νάι κι εσύ ο πιο Παναγιώτης, γιατί θα σ έχω ξεματιάσει αποβραδίς με λάδι και αλάτι και θ αστράφτεις σαν πάλκο. Κι όλο θα φέρνεις μπίρες κουτάκια με το εύκολο άνοιγμα και θα με ταΐζεις λουκάνικα με πράσο μέχρι ν ανοίξει το στομάχι απ την τόση ευτυχία και να πεταχτούν οι λέξεις που έκρυβα πρόχειρα στους πεπτικούς σωλήνες και σ άλλες θαλάσσιες σπηλιές. Και μπίρα την μπίρα, ηχείο το ηχείο, γαρίφαλο το γαρίφαλο, τίποτε δεν θα ναι ακριβώς το ίδιο. Θα λέμε ότι έχουμε ονομαστική και μας λένε Μαρία Μοντεσσόρι και Γιούλα Παναγιούλα και Παναΐτ Ιστράτι και Ξανθή Περράκη και ό,τι γιορτάζει και δεν γιορτάζει ανήμερα. Θα λέμε, θα τρώμε και θα δεχόμαστε ευχές. Γιατί έτσι είναι τα πανηγύρια που δεν πήγαμε, αλλά θα πάμε. Τρεις ημέρες μέγα θάμα είναι και μετά μαζεύει η ορχήστρα.

Τα "Κλάματα" της Γλυκερίας Μπασδέκη είναι μια συλλογή από μικρά κείμενα μεγάλης πρωτοτυπίας και λεπτότητας, που δεν θυμίζουν τίποτα. Δεν κατατάσσονται ούτε στο πεζό ούτε στην ποίηση -μοιάζουν περισσότερο με λαϊκά τραγούδια από πανηγυρτζή, που δεν ξέρεις αν ίδρωσε ή κλαίει με το δεκάευρο κολλημένο στο κούτελο. Συνιστούν ένα καλειδοσκόπιο μαγευτικό, σπαρακτικής ειλικρίνειας, από την πιο μοναχική και ακατάτακτη φωνή της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.


ISBN
9789609923927
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2019
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
20x12
Συντελεστές Βιβλίου
Μπασδέκη Γλυκερία (συγγραφέας)
Κατηγορία
Ετικέτες
Μπασδέκη Γλυκερία
Μπασδέκη Γλυκερία
Η Γλυκερία Μπασδέκη γεννήθηκε στη Λάρισα τον Μάη του 1969. Έζησε στην Κέρκυρα όπου σπούδασε ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο....
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( LIFO Books )
Αποχαιρετισμός στον ΡόμπερτΕπιστολές προς ΕυστάθιονΣτον παλιό καταρράκτηΑς φυσά τώρα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^