Προλεγόμενα στην πολιτική φιλοσοφία


Παιονίδης Φιλήμων
Οκτώ | Μάιος 2020 | 302 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 15,50 €
13,95 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το βιβλίο αυτό, που απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές και φοιτήτριες ανθρωπιστικών σπουδών, δεν αποτελεί ακόμη μία εισαγωγή στην πολιτική φιλοσοφία, αλλά θέτει ορισμένες αναγκαίες προϋποθέσεις που διευκολύνουν μια εισαγωγική προσέγγιση σε αυτόν τον κλάδο της φιλοσοφίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα δύο πρώτα κεφάλαια επιχειρείται να κατανοηθεί η πολιτική φιλοσοφία διαμέσου της διατύπωσης μιας εύλογης περιγραφής της, της διερεύνησης των σχέσεών της με συγγενείς χώρους και του προσδιορισμού τού ρόλου της σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Στα επόμενα δύο κεφάλαια εξετάζεται το παλαιό και θεμελιώδες φιλοσοφικό ερώτημα "ποιο είναι το ορθό πολίτευμα;", το οποίο οδηγεί στην εξέταση της μοναρχίας, του ολοκληρωτισμού και της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Τέλος, καταγράφονται ορισμένες μεθοδολογικού χαρακτήρα προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να βοηθήσουν όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο ουσιαστική και αμερόληπτη σχέση με τα κείμενα της πολιτικής φιλοσοφίας και ιδίως εκείνα που γράφτηκαν σε παλαιότερες εποχές.

___________________
ISBN
9786185077464
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Εκδότης
Συντελεστές Βιβλίου
Παιονίδης Φιλήμων (συγγραφέας)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Παιονίδης Φιλήμων
Παιονίδης Φιλήμων
Ο Φιλήμων Παιονίδης γεννήθηκε το 1961 στο Λονδίνο. Σπούδασε φιλοσοφία στο Α.Π.Θ. (1979-1984) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος κοινωνικής φιλοσοφίας (M. Sc.) από την London School of Economics (1986). Το 1993 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Πολιτική )
  • Ο λαός ο άριστος κυβερνήτης
  • Κείμενα για τη Δημοκρατία 1824-1825
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2020 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.