Μυθομανίες

Μυθομανίες

Aldina: Μυστήριο #12

Μυρογιάννης Στράτος
Gutenberg | Μάιος 2020 | 200 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 12,00 €
9,36 €   (-22%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Τι σχέση έχει ο Σαίξπηρ με τον Αδαμάντιο Κοραή ή τον Νεύτωνα; Μια συλλογή διηγημάτων που μας ταξιδεύει από την Αναγέννηση μέχρι τον 19ο αιώνα, με πρωταγωνιστές ιστορικά πρόσωπα αλλά και φανταστικούς ήρωες, οι οποίοι κινούνται σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Χαμένα βιβλία, μυθικές βιβλιοθήκες, κυνήγι θησαυρών, κλεπτομανείς συλλέκτες, φιλομαθείς πρίγκιπες και μυθομανείς ιστορικοί: στα διηγήματα του Στράτου Μυρογιάννη προβάλλει ένας παράξενος, ξεχασμένος, γοητευτικός κόσμος. Μεσαιωνικές ιστορίες παραπέμπουν σε ηρωικά έπη, πεπαιδευμένοι Άραβες συναντώνται με σκοτεινές φυσιογνωμίες που θα προδιαγράψουν την πορεία της Ελληνικής Διασποράς, ελληνικής καταγωγής τυχοδιώκτες έρχονται σε επαφή με διάσημους πάπες ή αλχημιστές. Η αφήγηση κινείται στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τη φύση των πραγμάτων και την εξέλιξη του μυστηρίου.

"Ο Στράτος Μυρογιάννης αιφνιδιάζει ευχάριστα, αφηγείται γλαφυρά, προσεγγίζει ανατρεπτικά, δηλαδή, είναι αντισυμβατικός σε θεματολογία, αλλά φαινομενικά συμβατικός στη γραφή", όπως γράφει ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος. Εντάσσει στην αφήγηση του την Ιστορία και προσκαλεί τον αναγνώστη, να εμπλακεί σε μια παιγνιώδη επαλήθευση των γραφόμενών του και σ’ ένα σχεδόν άλυτο μυστήριο.

_
ISBN
9789600121001
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2020
Α/Α Σειράς
12
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Λογοτεχνικά Είδη
Λογοτεχνικές Κατηγορίες
Γλώσσες
Κατηγορία
Μυρογιάννης Στράτος
Μυρογιάννης Στράτος
Ο Στράτος Μυρογιάννης πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με θέμα την εμφάνιση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας στην εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές σχετίζονται με τη Νεοελλ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Aldina: Μυστήριο )
ΜπράβοςΌμορφα ΚορίτσιαΜια παράξενη εξαφάνισηΗ κόρη του χρόνουΦόνος στην άμαξαΜε τα μάτια κλειστάΥπόθεση ΛερούζΤο θαμμένο μυστικό
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^