Το Αδίδακτο Κείμενο - Αρχαία Ελληνικά Β και Γ Λυκείου

Το Αδίδακτο Κείμενο - Αρχαία Ελληνικά Β και Γ Λυκείου

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Μπιτσιάνης Αντώνης
Εκδόσεις Μεταίχμιο | Ιούνιος 2020 | 744 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 19,90 €
14,33 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στο βιβλίο αξιοποιούνται παραδοσιακές διδακτικές μέθοδοι, ενώ ταυτόχρονα εισάγονται καινοτομίες για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού λόγου, σύμφωνα με τις Οδηγίες του Υπουργείου για την εξέταση του μαθήματος στις Πανελλαδικές. 

Περιλαμβάνει 30 κείμενα (20 περίπου στίχων) ανθολογημένα με βάση το κύριο συντακτικό φαινόμενο που υπάρχει σε αυτά. Σε κάθε θέμα δίνονται: 
- Εισαγωγικό σημείωμα που εντάσσει το κείμενο στο σύνολο του έργου από το οποίο αποσπάστηκε και δίνει εξωκειμενικές πληροφορίες για την κατανόησή του 
- Το κείμενο 
- Η μετάφρασή του 
- Διαγραμματική παρουσίαση της δομής του κειμένου (νοηματικοί σπόνδυλοι - δομική αναδιάταξη) για να αναδειχτούν οι γλωσσικές επιλογές του συγγραφέα, η αλληλουχία των νοημάτων, οι συνάφειες κύριων και δευτερευόντων μερών) 
- Ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου - Σημασιολογικά και μορφοσυντακτικά σχόλια 
- Αναλυτική συντακτική επεξεργασία 
- Θεωρία και παραδείγματα για την κατανόηση του συντακτικού φαινομένου 
- Ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού με βάση το κείμενο αλλά και πρόσθετες για την εμπέδωση των γνώσεων  

Ακολουθούν 36 θέματα για μελέτη και επανάληψη: κάθε κείμενο σχετίζεται με κάποιο συντακτικό φαινόμενο και συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, σημασιολογικά σχόλια, δομική αναδιάταξη, ερώτηση κατανόησης, συντακτική επεξεργασία, μετάφραση και ασκήσεις. 
Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις κατανόησης και τις ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού.

_
ISBN
9786180323603
Πρώτη Έκδοση
Ιούνιος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Αρχαία/Λύκειο )
Αρχαία Ελληνικά Γ Λυκείου ΙΙΙΑρχαία Ελληνικά Γ Λυκείου ΙΘεματογραφία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β και Γ ΛυκείουΞενοφώντα Ελληνικά Α ΛυκείουΘουκυδίδη Ιστορία Α ΛυκείουΣυντακτικό της Αρχαίας ΕλληνικήςΙσοκράτη Περί Ειρήνης Β Λυκείου Θεωρητικής ΚατεύθυνσηςΣοφοκλή Αντιγόνη Β Λυκείου Γενικής Παιδείας (ΙΙ)
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^