Έντεκα συναντήσεις

Έντεκα συναντήσεις

Συζητώντας με τον Στρατή Μπουρνάζο

Μπουρνάζος Στρατής | Ζουμπουλάκης Σταύρος
Εκδόσεις Πόλις | Νοέμβριος 2020 | 640 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 17,70 €
13,10 €   (-26%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο τόμος αυτός είναι καρπός έντεκα συναντήσεων και συζητήσεων του Σταύρου Ζουμπουλάκη με τον Στρατή Μπουρνάζο. Οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν εξαρχής να συζητήσουν, χωρίς συμβατικότητες, για θέματα που τους απασχολούν.

Το βιβλίο ξεκινάει με τα καλοκαίρια των παιδικών χρόνων και την περίοδο των σπουδών του Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και στο Παρίσι, με τα διαβάσματα και τους δασκάλους του. Οι δυο συζητητές μιλάνε κατόπιν για το σχολείο, όπου ο πρώτος δούλεψε χρόνια, την εμπειρία της τάξης και της διδασκαλίας, την αντίληψή του για την εκπαίδευση, για την εποχή που υπήρξε διευθυντής της Νέας Εστίας, καθώς και για τα δύο ιδρύματα των οποίων είναι σήμερα επικεφαλής: τον Άρτο Ζωής και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Τέλος, για ζητήματα γενικότερα και μεγάλα, όπως η αρρώστια και ο πόνος, η πίστη και η θρησκεία, ο εβραϊσμός και ο αντισημιτισμός, η πολιτική και η Αριστερά, η λογοτεχνία. Αναφέρονται σε προσωπικότητες γοητευτικές, όπως ο Άγγελος Ελεφάντης, o Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Ζήσιμος Λορεντζάτος.

Συζητώντας, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης και ο Στρατής Μπουρνάζος βουτάνε στα βαθιά, αλλά και πλατσουρίζουν στον αφρό, στα καθημερινά. Πετάγονται, έτσι, κατά τη φράση του Βάρναλη (που χρησιμοποιεί και ο Παλαμάς για να εγκωμιάσει την ποίηση του πρώτου), «από την καβαλίνα του δρόμου στην κορφή της διπλανής ροδακινιάς».

_
ISBN
9789604356881
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Κριτική & Δοκίμιο )
Ελληνική πεζογραφία 1974-2010Φαντάσματα του καιρού μαςΗ ηθική της ταυτότηταςΤο μπεστ σέλερ του μίσους. Τα Ποιος Θεός και ποιος άνθρωπος;Ποια δημοκρατία για την Ελλάδα μετά την κρίση;Σημειώσεις από την αρχή του αιώναΗ λογοτεχνία σε κίνδυνο
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Έντεκα δαχτυλίδιαΑνδρέας Παπανδρέου: Το αίνιγμαΡάφα: Η ιστορία μουΗμερολόγιο ΜόσχαςΌταν έπεσα στο μελανοδοχείοΦρίντριχ Νίτσε: Δεν είμαι άνθρωπος, είμαι δυναμίτηςΟ δικός μας πόθοςΚορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Αξελός, Γιώργος Χειμωνάς
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^