Η ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίες

Η ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίες

Από την ακμή στην παρακμή

Strathern Paul
Διόπτρα | Νοέμβριος 2020 | 296 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 15,50 €
13,95 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Από την ακμή στην παρακμή.

Από την Ακκαδική Αυτοκρατορία ως τη σύγχρονη Αμερική, ο Paul Stathern χαρτογραφεί την Ιστορία του κόσμου μέσα από τις ιστορίες των δέκα μεγαλύτερων αυτοκρατοριών του.

Συνδυάζοντας το εντυπωσιακό εύρος γνώσης και την ακρίβεια των στοιχείων με την αριστοτεχνική γραφή, ο Paul Strathern εντοπίζει συσχετισμούς μέσα σε τέσσερις χιλιετίες Ιστορίας και ρίχνει φως σε σημαντικούς πολιτισμούς – από τους Μογγόλους και τη Δυναστεία των Γιουάν στους Αζτέκους και τους Οθωμανούς, μέχρι τις πιο σύγχρονες μεγάλες Αυτοκρατορίες: τη Βρετανική, τη Ρωσική, και κατόπιν Σοβιετική, και την Αμερικανική.

Πάνω απ’ όλα, στο βιβλίο αποκαλύπτεται πώς η ανθρώπινη φιλοδοξία για αυτοκρατορικό μεγαλείο, οπουδήποτε και αν αυτή εκδηλώθηκε –από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ως τον Χίτλερ–, εκπορεύεται πάντα από τη φαντασίωση μιας ουτοπίας και από το όνειρο για αθανασία.

Κάθε αυτοκρατορία εμπεριέχει τους σπόρους της ίδιας της καταστροφής της.

Σε τι, λοιπόν, συνίσταται η όποια κοινωνική πρόοδος; Ποιος ωφελείται και ποιος ζημιώνεται από αυτή; Ο Paul Stathern μας υπενθυμίζει ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας προσλαμβάνει πολλές και διάφορες μορφές και ότι –ίσως– τα συστήματα που θεωρούμε σήμερα δεδομένα δεν προδιαγράφουν απαραίτητα τη μελλοντική πορεία του πολιτισμού.

___________________
Αυθεντικός Τίτλος
Rise and Fall: A History of the World in Ten Empires
ISBN
9789606530623
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Strathern Paul (συγγραφέας)
Πίπη Φωτεινή (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Strathern Paul
Strathern Paul
Ο Πολ Στράδερν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1940. Σπούδασε φυσική, χημεία και μαθηματικά στο Κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και μετά στράφηκε στη φιλοσοφία. Είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων. Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστο...
2020
Η ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίες
2004
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Ιστορία και Πολιτική )
Για μια σημαία1821: Γυναίκες και ΕπανάστασηΟ αγοραίος έρωτας στην αρχαία ΑθήναΙσχύς και ΛαόςΈθνη σε αναταραχήΕνάντια σε φρούρια και τείχη 1821Σκοτώνοντας τα SSΠώς χάνεται μια Πατρίδα
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Το μήλον της έριδοςΗ δόξα των Ελλήνων
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^