Όσο υπάρχει ακόμη καιρός

Όσο υπάρχει ακόμη καιρός

50 ποιήματα

Larkin Philip
Εκδόσεις Πατάκη | Δεκέμβριος 2020 | 160 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 14,00 €
9,81 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο Φίλιπ Λάρκιν (1922-1985) είναι χωρίς αµφιβολία ένας από τους κορυφαίους Άγγλους ποιητές της µεταπολεµικής περιόδου, και σίγουρα ο πιο δηµοφιλής. Αν και ολιγογράφος, κατάφερε να καθιερωθεί ως η πιο αυθεντική και στιβαρή φωνή της γενιάς του. Ο ανά χείρας τόµος περιέχει πενήντα ποιήµατα, µια εκτενή επιλογή όχι µόνο από τις τέσσερις συλλογές που δηµοσίευσε ο Λάρκιν στη διάρκεια της ζωής του, αλλά και από τα αθησαύριστά του. Ανάµεσα στα ποιήµατα αυτά συγκαταλέγονται µερικά από τα πιο γνωστά και αξιοµνηµόνευτα, όπως το «Ένας τάφος των Άραντελ», «Ψηλά παράθυρα», «Ας είναι αυτός ο στίχος», «Annus Mirabilis» και «Εωθινό τραγούδι». 

Τα ποιήµατα του Λάρκιν διακρίνονται για τη σφιχτή δοµή τους, την άρτια τεχνοτροπία τους –την ιδιοφυή χρήση της οµοιοκαταληξίας σε λόγο απολύτως φυσικό και ανεπιτήδευτο–, το στωικό χιούµορ τους, που πολλές φορές µετατρέπεται σε ανηλεή αυτοσαρκασµό, αλλά και τον βαθύ σκεπτικισµό τους, που φτάνει στα όρια της ακραίας απαισιοδοξίας. Όπως σηµειώνει χαρακτηριστικά ένας άλλος σηµαντικός ποιητής, ο Αµερικανός Ρόµπερτ Λόουελ, «η ποίηση του Λάρκιν κάνει τους άλλους ποιητές να µοιάζουν παρωχηµένοι. Υπήρξε ανανεωτής της ποιητικής τέχνης. Καµία τεχνοτροπία ή ποιητική σχολή δεν θα µπορούσε να έχει δώσει στις λέξεις του τέτοια σπαραχτική δύναµη». Εκτός από ποιήµατα ο Λάρκιν δηµοσίευσε δύο µυθιστορήµατα, έναν τόµο µε δοκίµια για την τζαζ, και υπήρξε ο επιµελητής της ανθολογίας The Oxford Book of Twentieth Century English Verse (1973), έργο που φανερώνει την ισχυρή αγάπη του Λάρκιν για την ποίηση του Γ. Μπ. Γέιτς, του Τόµας Χάρντυ και του Γ. Χ. Ώντεν. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί «ο πλέον Άγγλος των Άγγλων ποιητών», αφού πολλά ποιήµατά του καυτηριάζουν τα ήθη της χώρας του, αλλά ταυτόχρονα εκθειάζουν τη µοναδικότητα της πολιτισµικής της παράδοσης. 

***

«Ο Λάρκιν είναι ένας τρυφερός παρατηρητής της ζωής». 
JOHN BETJEMAN 

«Ακόµη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα την ποίηση θ’ ανακαλύψουν στα ποιήµατα του Λάρκιν τα στοιχεία εκείνα που προσφέρουν ταυτόχρονα µεγάλη απόλαυση αλλά και παρηγοριά». 
X. J. KENNEDY 

«Τα ποιήµατα του Λάρκιν, αν ιδωθούν στο σύνολό τους, φανερώνουν την εξέλιξη ενός κορυφαίου ποιητή, που δεν σταµάτησε να πειραµατίζεται, να ανανεώνει το υλικό του, να απορρίπτει καθετί περιττό, να δηµιουργεί». 
ANTHONY THWAITE 

«O Λάρκιν δεν είναι φυσιολάτρης. Η Φύση γι’ αυτόν είναι σηµαντική γιατί του προσφέρει τη δυνατότητα να αναλύσει σε βάθος την ανθρώπινη κατάσταση». 
ANDREW MOTION

_____________________
Αυθεντικός Τίτλος
Collected Poems
ISBN
9789601671970
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.250
Συντελεστές Βιβλίου
Larkin Philip (συγγραφέας)
Ρακόπουλος Θοδωρής (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Χώρα
Κατηγορία
Larkin Philip
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ποίηση )
Πυρετός του Μπουένος Άιρες και άλλα νεανικά ποιήματα (1923-1929)Αυτό είναι το γράμμα μου στην Οικουμένη: 160 ποιήματαΜε τον ήλιο γείτοναΆσπρα μήλαΗ ποίηση της Ελληνικής Επανάστασης 1821Η Άγονη Γη (δίγλωσση έκδοση)Άνεμος είμαιΤα ηδονικά
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^