ΒΑΓΙΑ: Ένα πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού bullying για το δημοτικό σχολείο

ΒΑΓΙΑ: Ένα πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού bullying για το δημοτικό σχολείοΕκδόσεις Πατάκη | Απρίλιος 2021 | 176 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 9,70 €
7,27 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο σχολικός εκφοβισμός bullying είναι τόσο υπαρκτός στις σχολικές μας τάξεις όσο και επικίνδυνος. Γνωρίζουμε πλέον με βάση επιστημονικά στοιχεία ότι, όταν ένα παιδί εκφοβίζεται στο σχολείο, οι συνέπειες είναι αρνητικές όχι μόνο για το ίδιο και την οικογένειά του, αλλά επίσης για τα παιδιά που εμπλέκονται στον εκφοβισμό και για αυτά που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει χωρίς να παρεμβαίνουν. Ο σχολικός εκφοβισμός bullying δηλητηριάζει το μαθησιακό κλίμα και εμποδίζει τη γνωστική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι, ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.Το πρόγραμμα ΒΑΓΙΑ είναι μια δομημένη και δοκιμασμένη εκπαιδευτική πρόταση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στο δημοτικό σχολείο. Αφορά μια σειρά ευχάριστων, ομαδοσυνεργατικών, βιωματικών δραστηριοτήτων με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί καλλιεργούν και ενισχύουν, στην τάξη, βασικές δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν αξίες όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή. Προσφέρει, επίσης, μια συνολική πρόταση για τη διαχείριση περιστατικών bullying στο σχολείο περιγράφοντας βήμα προς βήμα τη στρατηγική αντιμετώπισής τους.

_
ISBN
9789601687278
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Βάρος(Kg)
0.310
Συντελεστές Βιβλίου

Κατηγορία
Λίστες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Διδακτική πράξη και θεωρία )
Μέθοδος 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στο σπίτι και στο σχολείοΣχεδιασμός ένταξης υλικών και μέσων στη μαθηματική εκπαίδευση των μικρών παιδιώνΣχεδιασμός ένταξης υλικών και μέσων στη μαθηματική εκπαίδευση των μικρών παιδιώνΤέχνη και τεχνική, έμπνευση και δημιουργίαΠαιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής για μικρά και μεγάλα παιδιάΥγιεινή Διατροφή για παιδιά 4 - 8 ετώνΕκπαιδευτικό δράμα και ειδικές ανάγκεςΟ μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^