Γκρουπ: Πώς ένας θεραπευτής και ένας κύκλος αγνώστων μου έσωσαν τη ζωή

Γκρουπ: Πώς ένας θεραπευτής και ένας κύκλος αγνώστων μου έσωσαν τη ζωή


Tate Christie
Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη | Μάιος 2021 | 384 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 17,00 €
15,30 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η Κρίστι Τέιτ µόλις έχει ανακηρυχθεί κορυφαία φοιτήτρια της Νοµικής Σχολής και έχει υπό έλεγχο τη διατροφική διαταραχή της. Γιατί όµως, οδηγώντας στο Σικάγο, φαντασιώνεται τον θάνατό της; Γιατί την κατακλύζουν θλιβερές σκέψεις και έχει τάσεις αποµόνωσης;

Τότε γνωρίζει τον δρ. Ρόζεν, που τη διαβεβαιώνει ότι, εάν ενταχθεί σε µια από τις οµάδες του ψυχοθεραπείας, θα µπορέσει να µεταµορφώσει τη ζωή της. Το µόνο που χρειάζεται είναι να συµµετέχει και να είναι ειλικρινής.
Η Κρίστι είναι σκεπτική. Πιστεύει ότι δε θα καταφέρει ποτέ να θεραπευτεί.

Όµως ο δρ. Ρόζεν έχει µια συνταγή έξι λέξεων που θα αλλάξει τα πάντα: «Δε χρειάζεσαι θεραπεία. Χρειάζεσαι έναν µάρτυρα». Έτσι ξεκινά η είσοδός της στον παράξενο, τροµακτικό, αλλά και σωτήριο κόσµο της οµαδικής θεραπείας. Και αρχίζει να καταλαβαίνει τι σηµαίνει να συνδέεσαι.

Μια υπέροχα εθιστική ανάγνωση, που µας µεταφέρει στο τολµηρό, συναρπαστικό, οδυνηρό, αλλά και διασκεδαστικό ταξίδι της οµαδικής θεραπείας, µιας διερευνητικής διαδικασίας που σε κάνει να καταρρεύσεις και αµέσως σε ξανασυναρµολογεί, έτσι ώστε όλα τα κοµµάτια να ταιριάξουν µεταξύ τους.

***

Τι διάολο έτρεχε µε µένα; Το µέλλον µου άστραφτε µπροστά στα µάτια µου σαν τα γυαλισµένα ασηµικά της γιαγιάς µου. Είχα κάθε λόγο να είµαι αισιόδοξη. Όµως η απέχθεια που αισθανόµουν για τον εαυτό µου λόγω της στασιµότητάς µου –ήµουν αποστασιοποιηµένη από τους άλλους ανθρώπους, απείχα έτη φωτός από µια αισθηµατική σχέση– είχε φωλιάσει σε κάθε κύτταρο του κορµιού µου.
Κάποιος λόγος υπήρχε που αισθανόµουν τόσο αποµακρυσµένη και µόνη, κάποιος λόγος που η καρδιά µου ήταν τόσο λεία. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό που ένιωθα, όµως το αντιλαµβανόµουν να πάλλεται την ώρα που αποκοιµιόµουν κι ευχόµουν να µην ξυπνήσω.

____________________________________________________________________________
Αυθεντικός Τίτλος
GROUP. How One Therapist and a Circle of Strangers Saved My Life
ISBN
9789601436470
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Tate Christie (συγγραφέας)
Ακριβάκη Μαρία (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Κατηγορία
Ετικέτες
Tate Christie
Tate Christie
Η Κρίστι Τέιτ είναι συγγραφέας και δοκιµιογράφος, που έχει ως βάση της το Σικάγο. Κείµενά της έχουν δηµοσιευτεί στους New York Times («Modern Love»), στο Rumpus, στη Washington Post, στη Chicago Tribune, στα McSweeney’s Internet Tendency, E...
2021
Γκρουπ: Πώς ένας θεραπευτής και ένας κύκλος αγνώστων μου έσωσαν τη ζωή
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ξένη Λογοτεχνία )
1984Κρυμμένα σώματαΚυνηγός μαγισσώνΝα ζήσεις, κορίτσιΗ συχνότητα του φόνου: ΑκοήΤο κορίτσι στο δέντροΑκοήΗ Γη του πάγου
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^