Σηματολόγιον Καβάφη

Σηματολόγιον Καβάφη

Αγγίγματα ψυχής από το μεγάλο αλεξανδρινό

Καβάφης Κωνσταντίνος Π.
Εκδόσεις Αρετή | Απρίλιος 2021 | 96 σελ.
ΕξαιρετικόΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 9,90 €
6,93 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Πρόκειται για ένα εγχείρημα που επιδιώκει να προσεγγίσει το ευρύτερο και ιδίως το νεανικό κοινό: θρυλικοί στίχοι από διάφορα ποιήματα του Καβάφη επιλέχθηκαν προσεκτικά, για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό και ευσύνοπτο πορτραίτο του ποιητή με την παγκόσμια αντανάκλαση.

Οι εικονογραφημένοι στίχοι με το σύγχρονο σχεδιασμό λειτουργούν ως επιταχυντές της ποιητικής εμπειρίας των αμύητων, ενώ το κολάζ των γνώριμων και αγαπημένων στίχων, βασισμένο σε διακριτή θεματολογία και συνάμα σε συνειρμικά ελεύθερα κριτήρια, συνιστά μία παιγνιώδη καινούρια ανάγνωση για τους πιστούς του Μεγάλου Αλεξανδρινού.

Έτσι, δίνεται σε όλους η δυνατότητα να εισχωρήσουν έστω και για λίγο στον καβαφικό κόσμο του έρωτα και του θανάτου, της νεότητας και των γηρατειών, της ατομικής ελευθερίας και του ηθικού χρέους, της αξιοπρέπειας και της ήττας, του ιστορικού και του προσωπικού χρόνου..

***

Ένας ποιητής, μόνος του, σε μία κάμαρα, για χρόνια πολλά, εξιστορεί το μέσα και το έξω μας· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν ατενίζουμε θαρραλέα τη ρίψη μας στο θέατρο του κόσμου.

Ένας ποιητής στοχάζεται πάνω στο πεπερασμένο, ατομικό, συλλογικό και ιστορικό· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν υψωνόμαστε πάνω από την περατότητά μας.

Ένας ποιητής καθίσταται ο δοξογράφος του ιστορικού γίγνεσθαι· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν μετατρεπόμαστε σε βιογράφους του μυστικού και απερίσταλτου «είναι» μας.

Ένας ποιητής μιλάει για όσους βρίσκονται στην αρπάγη του έρωτα· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν μεταμορφωνόμαστε θριαμβευτικά σε ό,τι αγαπάμε.

Ένας ποιητής διερωτάται για τη χρονικότητα και την απόληξή μας· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν αντέχουμε στη θέαση της έλευσης των κεριών που σβήνουν την ενσώματη παροντικότητα.  

Ένας ποιητής ξιφομαχεί για το όλον της μνήμης· την ίδια στιγμή χάρις σ’ αυτόν ενοποιούμε και πολλαπλασιάζουμε στο διηνεκές, το βιωμένο και ατιθάσευτο χρόνο.

Ένας ποιητής ονοματίζεται από τη γενέτειρά του· την ίδια στιγμή γίνεται παγκόσμιος.

// από το οπισθόφυλλο


ISBN
9786188001930
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
17x12
Συντελεστές Βιβλίου
Καβάφης Κωνσταντίνος Π. (συγγραφέας)
Τσιάρας Πέλος (επιμελητής)
Λογοτεχνικά Είδη
Λογοτεχνικές Κατηγορίες
Γλώσσες
Κατηγορία
Καβάφης Κωνσταντίνος Π.
Καβάφης Κωνσταντίνος Π.
Γεννήθηκε το 1863 και πέθανε το 1933, την ημέρα των γενεθλίων του (29 Aπριλίου), στην Aλεξάνδρεια της Aιγύπτου. Στην ίδια αυτή πόλη έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του -εκτός από μια παιδική εξαετία στην Aγγλία, μιαν εφηβική υπερδιετία...
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Η ακολουθία του κακούΗ καμαριέραΗ σφραγίδαΓκίμπελ ο σαλόςΟ αθάνατος ΜπάρτφουςΗ άλλη ΚατερίναΤο μικρό βιβλίο της σοφίαςΗ υπόσχεση (Man Booker 2021)
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^