Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου

Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου


Λαζόπουλος Λάκης
Διόπτρα | Μάιος 2021 | 364 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 17,70 €
15,93 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Όσο τα πράγματα δυσκόλευαν, οι μέρες που είχαμε περάσει όμορφα έμοιαζαν σαν πολύτιμοι λίθοι στο περιδέραιο που μας είχε χαρίσει ο χρόνος. Η αισιοδοξία είχε ντυθεί καρναβάλι και δεν έλεγε να βγάλει τα αποκριάτικα.
Είναι μια βιωματική ιστορία. Όλα είναι αληθινά. Πώς η ζωή ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις φωτίζει τη ζωή ενός ανθρώπου που νομίζεις ότι ξέρεις.
Πόσα δάκρυα είναι κρυμμένα πίσω από ένα γέλιο. Βραδιές, ταξίδια, παραστάσεις, χειροκροτήματα, γέλια, ανάσες, απιστίες, γιατροί- σωτήρες που εμφανίζονται από το πουθενά σε μια διαδρομήπου σου κόβει την ανάσα. Ακριβώς όπως μια μελωδία λίγο πριν γίνει το μουσικό μοτίβο της πιο σκληρής σκηνής!
Ακριβώς όπως ένα σκοινί γίνεται απότομα θηλιά.

Όλα ήταν αλήθεια και ψέματα μαζί.
Ένα σχιζοφρενικό ασανσέρ συναισθημάτων.
Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι που έμεινε μόνο η αλήθεια να σε κοιτάει κατάματα. Και εκείνη είχε πια φύγει.
Έμειναν μόνο τα γράμματά της να μιλούν για όλα τα ανείπωτα μιας ζωής.

Και τα φουστάνια της, που άλλες γυναίκες πια θα φοράνε.

Η πάλη με τον καρκίνο είναι μια πάλη με ένα θηρίο που δεν μπορείς να του κάνεις τον μάγκα. Μία ελπίδα έχεις μόνο. Να σε λυπηθεί το θηρίο και να σε αφήσει.

Μια αφήγηση στην οποία η φωνή του αντηχεί σε κάθε γραμμή. Μια ιστορία που δίνει το σκληρότερο μάθημα ζωής. Η στιγμή που όλοιφοβόμαστε.
Πώς θα είναι αυτή η στιγμή; σκέφτηκα. Άναψεπράσινο, σκούπισα τα δάκρυα βιαστικά, όπωςσυνήθιζα να κάνω τον τελευταίο πολύ καιρό, καιέβαλα το χαμόγελο επάνω μου, σαν ξένο ρούχο.
Καιρός πολύς που ένιωθα ότι είμαι κάτισαν άγαλμα, που επειδή οι άνθρωποι έχουνσυνηθίσει να με βλέπουν χαμογελαστό, δεν θαέπρεπε εγώ σε καμία περίπτωση να πειράξω τησχεδόν μαρμάρινη όψη μου, χαραγμένη από μιαάλλη συναισθηματική μου πλευρά. Τα δάκρυαδεν υπάκουσαν παρ’ όλα αυτά και έκαναν μιαανθρώπινη βόλτα στο πρόσωπό μου, με χίλιεςδυο προφυλάξεις, ώστε να μη με δουν από ταδιπλανά αυτοκίνητα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος,μοιράζεται τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωήςμε έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά και μαζίμας αναψηλαφεί το χρονικό της καταραμένηςασθένειας. Με τα χέρια του σκάβει στην ψυχήτου για όλα όσα δεν είπε. Για την παραδοχή καιτην εξομολόγηση για αυτά που έκανε και κανείςδεν έμαθε. Για τη ζωή που συνέχεια ξεφεύγειαπό το άγγιγμά μας. Για τα παιχνίδια τουμυαλού. Για τον έρωτα.
Τι είναι έρωτας;
Έρωτας είναι δυο άλογα που σέρνουν ένα κάρομαζί και έτσι τρέχει γρήγορα το κάρο.
Κι αγάπη τι είναι;

Αγάπη είναι όταν φύγουν τα άλογα και πρέπεινα κουβαλήσετε το κάρο οι δυο σας, μόνοι σας.
Λοιπόν, το κουβαλήσαμε μαζί το κάρο. Ίσωςη ίδια κουράστηκε, αλλά τώρα με βλέπει νακουβαλάω μόνος μου το κάρο της αγάπης μας.

__________________________________________________________________________
ISBN
9789606534140
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Λαζόπουλος Λάκης (συγγραφέας)
Λογοτεχνικά Είδη
Λογοτεχνικές Κατηγορίες
Γλώσσες
Κατηγορία
Ετικέτες
Λαζόπουλος Λάκης
Λαζόπουλος Λάκης
Ο Λάκης Λαζόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκεί ανεβάζει και τις πρώτες του θεατρικές παραστάσεις με την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου. Κάνει μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκ...
2021
Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου
2012
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ελληνική Πεζογραφία )
Η ΠαραμάναΟνειρεύτηκα τη ΣανγκάηΔούρειος ίπποςΟ έρωτας είναι παιχνίδι, μωρό μουΣκισμένο ψαθάκιΤο φιλί του ΔεκέμβρηΤα όμορφα τοπία της κόλασηςΠάστα Σεράνο
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
ΕκμηδένισηΤο κίνημα της αυτοκτονίαςΑλέξης. Η χαριστική βολή.ΠάγοςΤο χιόνι των ΑγράφωνΤόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτιΤο ψάρι και το ζάριΒελούδινο γάντι
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^