Η τριλογία των Λήμαν

Η τριλογία των Λήμαν


Massini Stefano
Δίαυλος | Ιούλιος 2021 | 848 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 28,50 €
25,65 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η εκπληκτική αυτή ιστορία αρχίζει σε μια προβλήτα του λιμανιού της Νέας Υόρκης, τη στιγμή που ένας νεαρός Γερμανοεβραίος μετανάστης αναπνέει βαθιά τον ενθουσιασμό της άφιξής του. Είναι ο πρωταρχικός σπόρος από τον οποίο θα γεννηθεί ένα θαλερό δέντρο, μια μεγάλη οικογενειακή και οικονομική ιστορία που στάθηκε ικανή να αλλάξει τον κόσμο. Οξύνους και ορθολογιστής, ο Χένρι Λήμαν μετακινείται στον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανοίγοντας ένα κατάστημα υφασμάτων. Αλλά το βαμβάκι που παράγουν οι σκλάβοι στις φυτείες είναι μόνο η πρώτη δοκιμασία της εμπορικής ευφυΐας που λέγεται Λήμαν Μπράδερς (διότι στο μεταξύ κοντά στον Χένρι έχουν έρθει και τα αδέλφια του Εμάνιουελ και Μάγιερ).Με τον καιρό, το βαμβάκι θα αντικατασταθεί από τον καφέ, τη ζάχαρη, το κάρβουνο και κυρίως από τους νέους ορίζοντες που προσφέρει η χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Τους γονείς θα διαδεχτούν τα παιδιά και με τη σειρά τους τα εγγόνια, σε μια αλληλουχία διαφορετικών ανθρώπινων χαρακτήρων, άλλοτε όμοιων, άλλοτε αντίθετων.

Διεισδυτική και εντυπωσιακή σαν πυροτέχνημα Η Τριλογία των Λήμαν είναι ένα μοναδικό βιβλίο που δεν μπορεί να οριστεί με τον παραδοσιακό διαχωρισμό των λογοτεχνικών ειδών.
Στο κείμενο του Massini το μυθιστόρημα ενώνεται με το δοκίμιο, το έπος παντρεύεται το θέατρο, με συνεχείς αναφορές στον κινηματογράφο και στο τραγούδι, φτάνοντας μέχρι τους τύπους των μαθηματικών και τα κόμικς.
Πρόκειται για ένα απολύτως νέο λογοτεχνικό είδος, στο οποίο η πάλη σώμα με σώμα του 19ου με τον 20ό αιώνα ανοίγει έναν δρόμο στο μέλλον.

____________________________________________________________________
Αυθεντικός Τίτλος
Qualcosa sui Lehman
ISBN
9789605314712
Πρώτη Έκδοση
Ιούλιος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
1.015
Συντελεστές Βιβλίου
Massini Stefano (συγγραφέας)
Λεμονής Νίκος Γ. (μεταφραστής)
Γλώσσες
Κατηγορία
Massini Stefano
Massini Stefano
Ο Stefano Massini είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Ιταλός θεατρικός συγγραφέας και το έργο του έχει παρουσιαστεί στις σκηνές όλου του κόσμου, μεταφρασμένο σε είκοσι τέσσερις γλώσσες. Δεν περιχαρακώνεται σε λογοτεχνικές φόρμες και χωροχρονικά π...
2021
Η τριλογία των Λήμαν
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^